Çaycuma Belediyesi Çocuk Korusu, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir konser verdi. Bartın Bahçeşehir Koleji Müzik Öğretmeni Nuray Sadeçolak’ın yönetimindeki koro, sevilen çocuk şarkılarının yanı sıra Türk Halk Müziği ve Türkçe poptan uyarlanmış toplam 23 parça seslendirdi.  Koro, gösterdiği olağanüstü performansla izleyicilerden tam not alırken, özellikle solo söyleyen çocukların profesyonel şarkıcıları aratmayan performansı büyük beğeni aldı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile birlikte kalabalık bir topluluğun izlediği konseri İzmir Marşı ile bitiren koro, salonda bulunanların gönlünü fethetti. Çeşitli okul ve yaşlardan toplam 39 çocuktan oluşan koroya, Anıl Bahadır piyano, Ardahan Keser akustik gitar, Serdan Cin klarnet ve saksafon, Esra Torlakçı yan flüt, Erhan Özdemir ise bateri ile eşlik etti.

 

Belediye Başkan Kantarcı, “Bu akşam başka bir şey gördük, başka bir şey yaşadık, başka bir şey dinledik. Bu minik filizler çok büyük bir sınav verdiler, kendilerini alkışlıyorum. Nuray öğretmenimizin aylar süren çabalarıyla, ilk defa müzik eğitimi alan kendileri küçük ama içindeki cevher büyük çocuklarımız kıyafetleri, sahnedeki duruşları, söyledikleri şarkılarla bize çok büyük mesaj verdiler. Bu küçük yavrularımız bu akşam dünyamızı aydınlattılar, bu karanlık günlerde bize moral oldular. Çocuklarımıza eşlik eden müzisyenlerimize, annelere, babalara, bu güzelliğin yaşanmasına katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Çaycumalılar kültür sanata verdikleri değeri göstererek ne kadar müstesna insanlar olduğunu her zaman ortaya koyuyor. Bize yaşadığımızı hissettiriyor. Bu nedenle siz değerli izleyenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda Çaycuma Belediyesi müzik koroları koordinatörü Hamza Başören’e de teşekkür eden Başkan Kantarcı koroyu yöneten Nuray Çolakkadı’ya çiçek sundu.