Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmail Korkut, 2017-2018 Oturarak Voleybol Süper Ligi 1. ve 2. etap müsabakalarını namağlup lider tamamlayarak finallere kaldıklarını bildirdi.

Korkut, yaptığı açıklamada, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Diyarbakır ve Aksaray'da düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Ligi'nde 1. ve 2. etap müsabakaları tamamlandığını söyledi.

Finallerin Alaplı'da yapılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Korkut, şöyle konuştu:

"2017-2018 Oturarak Voleybol Süper Ligi 1. müsabakaları Diyarbakır'da oynandı.Çıktığımız 4 maçın hepsini kazanarak A gurubunu lider olarak tamamladık. 2. etap ise Aksaray'da yapıldı. Orada da İlçemizi en iyi şekilde temsil ederek 4 maçı kazanarak A gurubunu lider tamamlayarak final etabına kaldık. Mayıs ayında yapılacak finaller ile ilgi İlçemizde yapılması için müracaatta bulunduk. Gecen yılın Türkiye ligi ve Türkiye kupası sahibi olarak Gençlik ve Spor Bakınımız Osman Aşkın Bak'ı ziyaretimizde final etabının ilçemizde yapılmasını mevcut salonumuzun yeterli olmadığından dolayı Alaplı MYO spor salonunda müsabakaların yapılabileceğini ancak engelliler için asansör sorunu olduğunu iletmiştik.Bakanımız bizi çok sıcak ve samimi bir şekilde karşılayarak asansörün yapılması talimatını verdi. Sayın Bakanımız final maçlarının Alaplı'da oynanması ve kendisinin de maçlara geleceğini bizlere iletmişti. Bunu geçtiğimiz günlerde ilçemize yaptığı ziyarette de tekrarlamıştı. ALGES olarak hedefimiz finalleri Alaplı'da oynayarak evimizde kupayı kazanmaktır. Biz bunu başaracak güçteyiz. Kazanacağımız kupayı da tüm Alaplı halkına armağan edeceğiz. "