Türkoğlu,gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılı fındık rekoltesinin yüksel oluşu fındık üreticisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

2017 fındık hasadının başlamasına 15 gün kalmasına rağmen TMO'nun fındık fiyatının açıklamasını beklediklerini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi:

"Fındık rekoltesi bu sene üreticinin yüzünü güldürüyor. Geçen yıl rekoltenin düşük olmasına rağmen fındık fiyatları yükselmedi.  TMO müdahale alımı yapmasaydı üretici perişan olurdu. 2017 yılı fındık hasadının başlamasına 15 gün gibi bir süre kaldı. Fındık üreticisi TMO'nun  fındık alımı ile ilgi bir açıklama yapmasını bekliyor. Fındık üretim maliyetlerinin çok yüksek olmasına rağmen fındık fiyatları her geçen sene biraz daha düşmektedir. İşçi ücretleri asgari ücrete tabi olduğundan her sene yükseliyor. Gübre fiyatları dolara göre belirleniyor. Ülke olarak milli ürünümüz olan 2,5 milyar dolar gelir getiren fındık'a sahip çıkmamız lazım. İlçemiz 109 Bin dekar alana sahip, bu arazinin 94 bin dekar alanında fındık yetiştiriciliği yapılıyor.Halkımız geçimini fındıktan sağlamaktadır.TMO'dan bir an önce fındık taban fiyatını açıklaması ve alım yapmasını bekliyoruz. 2017 fındık hasadı üreticilerimize hayırlı olsun."