Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, üretimi ve fiyatı konusunda uzun yıllardır  tartışılan fındıkla ilgili olarak alternatifinin kestane olabileceğini söyledi. 

Türkoğlu, Bölgede en önemli geçim kaynağı olan fındığın son zamanlarda değerinin düşmesi ile üreticilerin alternatif ürün arayışına girdiğini belirterek bölgede yetişen kestanenin teşvik edilmesi ve yaygılaştırılması halinde fındığa alternatif tek ürün olacağını iddia etti. Kestanenin serbest piyasada 4 ile 4.5 TL arasında satışa sunulduğunu ve  Karadeniz ormanlarının 3'te 1'inin de kestane ağaçlarından oluştuğunu dile getiren Türkoğlu görüşlerini şöyle dile getirndi:
"Bölgemizde Çiftçilerimizin en büyük geçim kaynağı fındık. Fındığın az olduğu zamanlarda üreticilerimiz perişan oluyor. Üreticilerimizin  son zamanlarda  organik tarıma geçiş konusunda talepleri var, birçok üreticide   Fındığa alternatif ürün arayışları içinde , ben Bölgemizde kestane yetiştiriciliğinin  yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi halinde  fındığa alternatif tek ürün olacağı ve fındıktan sonra en önemli geçim kaynağı olacağı inancındayım. Zira Karadeniz ormanlarının 3'te 1'inin kestane ağaçlarından oluşuyor. Alternatif ürün arayışı içinde olan üreticilerimize tavsiyem kestane yetirtirciliğine önem vermeleri vermeleridir. Bölgenin Fındıktan sonra en önemli geçim kaynağı kestane olacaktır."