Her yıl Alaplı'ya fındık toplamak için gelerek Alaplı Deresi kenarlarına çadır kuran fındık işçileri için Zonguldak Afet Müdürlüğü 30 adet çadır dağıttı. Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, önümüzdeki günler için de işçilerin konakladığı bölgelerde tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Fındık konaklama bölgelerinde tüm sosyal üniteleriyle birlikte kullanıma hazır hale getirdiklerini belirten Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, işçiler için hazırlanan bölgelere çadır, aydınlatma, banyo, tuvalet, içme suyu, jeneratör gibi ihtiyaçların giderildiğinin ifade etti. Memük “ Afet İşleri Müdürlüğü tarafından İlçede dere kenarlarında konaklayan mevsimlik işçiler için 30 adet 24 metre kare 8 kişinin barınabileceği çadırlar dağıttık. Ayrıca konaklama yerlerinin aydınlatılmasını sağlam amacıyla jeneratörler yerleştirildi. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

Şanlıurfa’dan fındık toplamak için Alaplı’ya gelen Ali Alınmış ise, “Allah Devletimize zeval vermesin, bizlerin önemli ihtiyaçlarını karşıladılar. Elektrik, su, ve çadır geldi, banyo ve tuvalet ihtiyacımızı karşılayacak kabinlerde bugün yarın hizmete girecek, eskiye bakarak çok daha rahatız, işte Devlet bu, insanını düşünen, İnsanca yaşamamız gereken şartları yerine getirmek buna denir, Allah razı olsun” dedi.