Alaplı'da Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Uysal, AKP'nin fındık politikasını sert bir dille eleştirdi.  Yapılan düşük zamdan sonra umudunu fındık fiyatına bağlayan emeklinin hükümetin fındık politikasını açıklaması ile tam bir hayal kırıklığına uğradığını belirten Uysal, "TMO'nun fındık almaması üreticileri olumsuz etkileyecektir" dedi.
TMO'nun fındık almamasının üreticinin tüccarın eline düşürülmesi anlamına geldiğini belirten Uysal,"Emeklilerimiz yapılan düşük zam ile umudunu fındık fiyatına bağlamıştı. Hükümetimizin açıkladığı fındık politikası tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır" dedi.
Uysal, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Bölgemizde iş alanlarındaki daralmalardan dolayı verdiği kayıplara son 10 gün içinde yeni hayal kırıklıları yaşamaktayız.
Öncelikle emekli kendi olan Zonguldak ve ilçelerinde emekliye yapılan düşük zamandan sonra umudunu fındık fiyatına ve devletin desteğine bağlayan emeklilerimiz hükümetin açıkladığı fındık politikası ile tam bir hayal kırıklığı yaşamıştır. TMO'nun da fındık almaması üreticilerimizi olumsuz etkileyecektir. Oysaki düşük emekli maaşı ve buna yapılan cüzi zamdan sonra umut fındığa bağlanmışken üreticinin sahipsiz kalması Ramazan ayı ve bayramın peşinden de okulların açılacak olması üreticiyi mecburen malını pazarda ucuz şekilde elden çıkartmasına sebep olacaktır.
Bu zorluklara göğüs gerebilmek için birlikte çıkış yolu bulmak zorundayız. Bugün ben iyiyim demek yetmiyor. Emeklileri, çalışanlar ve sivil toplum kuruluşları ortak hareket edip çare aramalıyız. Baş başa bırakıldık açıkçası çare yine kendimizdedir. Yeni umutların yeşermesi umuduyla tüm emeklilerimize ve üreticilerimize saygılar sunarız."