Alaplı Ziraat Odası 2013 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı.

Ziraat odası çiftçi eğitim merkezinde oda başkanı Şeref Türkoğlu, başkanlığında yapılan toplantıda, 2012 yılı çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Oda Başkanı Türkoğlu, 2012 yılında ziraat odası olarak üyelere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Alan bazlı fındık desteğinin devam etmesi çiftçiler arasından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Türkoğlu, şöyle dedi;

"Bilindiği gibi yüksek olan fındık üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla 2009 yılında başlatılan yamaç arazilerde üretimin desteklenmesi amacıyla fındık üreticilerine dekara 150 TL destek pirimi olarak ödenmeye başlanmış ve 3 yıl sürmüştü. Bölgemizdeki kaliteli fındığın sürdürebilirliği, piyasadaki fiyat istikrarı ve kaliteli ürünün piyasada bulunabilirliği ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle zor durumda olan üreticinin desteklenmesi ile mümkün olabilecektir. Bu anlamda birliğimizin girişimleri sonuç vermiş olup alan bazlı fındık destekleme ödemelerinin 3 yıl daha devam edecektir. Fındık üreticilerimize 2012 yılı ürünü için dekar başına 150 lira, 2013 yılı ürünü için dekar başına 160 lira ve 2014 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacaktır. Bu ödemelerin uzatılması fındık üreticilerimizi mutlu etmiştir"