Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına dair 26 Ağustos 2009 tarih ve 27331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun gereği, Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma ve incelemeler, Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi Başkanlığında toplanan İlçe Tahkim Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınmış ve hak sahibi listeleri düzenlenerek bu çalışmalara son şekli verildiği bildirildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Kdz. Ereğli İlçe Tarım Müdürü T. Hakan Tekin, Alan Bazlı Fındık Desteği için 6828 çiftçinin başvurduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

 

?Buna göre; Mazot ve Gübre Desteği almak üzere 7685 çiftçi başvuru yapmış ve toplam 850.033 TL. destek almaya hak kazanmıştır. Alan bazlı Fındık Desteği için ise 6828 çiftçi başvurmuş ve toplam 11.364.440 TL. destek almaya hak kazanmıştır.

Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehdi EKER tarafından yapılan açıklamaya göre Mazot ve Gübre Desteği tek seferde 2010 Şubat ayında, Alan Bazlı Fındık Desteği ise 2010 Mart ayında Ziraat Bankası aracılığıyla ödenmeye başlanacaktır.?