Alaplı Ziraat Odası’nı ziyaret eden AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, Alaplı’da 13.5, Kdz.Ereğli’de de 12 olmak üzere 25 milyon 500 bin TL fındık üreticisine destek verileceğini söyledi.

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya’dan Sorumlu Başkan G. İsmail Öztürk, Alaplı’da 5.kez Ziraat Odası Başkanlığı’na seçilen Şeref Türkoğlu’nu ziyaret ederek kutladı ve başarı diledi.  Ziraat Odası’nın bölgenin tarımsal kalkınmasındaki çalışmalarını büyük bir ilgi ve beğeniyle izlediğini söyleyen Öztürk, Türkoğlu aracılığıyla fındık üreticilerine müjde verdi. Öztürk, Tarım ve Köyişleri  Bakanlığı’nca Mart ayından itibaren de fındık üreticilerine Alaplı’da 13.5 milyon, Kdz.Ereğli’de de 12 milyon TL olmak üzere toplam 25,5 milyon TL doğrudan gelir destekleme  primi ödeneceğini söyledi. Bu ödemelerle üreticilerimizin yüzü gülerken piyasalarında hareketleneceğini ifade etti.

Türkoğlu, Öztürk’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek bu yılın çalışma programı hakkında bilgi verdi. Bölgede organik fındığın yaygınlaştırılması ve çiftçilerin ortak olacağı fındık kırma, kavurma ve paketleme tesisi kurma girişimlerinin sürdürüldüğünü vurgulayarak, “Hedefimiz organik fındık da iç ve dış pazarda rakipsizleşmektir. Bunu gerçekleştirdiğimizde bölgemiz tarımsal ve ekonomik gelişmenin öncüsü ve cazibe merkezi olacak” dedi. 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya’dan Sorumlu Başkan Öztürk ise Türkoğlu’nun geçmişten bugüne kadar ilçenin gelişiminde büyük hizmetleri olduğunu kaydetti ve şöyle konuştu:  “Yılların birikimi ve iş üretim heyecanınızın karşılığını bölgemizde tarımsal alanlarda alternatif ürünlere yönelme ve organik tarımın yaygınlaşmasındaki girişimlerinizi takdirle karşılıyoruz. Bölgemizin en önemli yatırımlarından biri olan Kürkükler Su Projesi hükümetimizce programa alınarak hayata geçme aşamasına gelmiştir. Bu konuda yıllardır göstermiş olduğunuz çaba takdire şayandır. Yıllar geçtikçe artan çalışma şevkiniz biz gençlere de örnek teşkil etmektedir. Bugün burada gördüm ki Ziraat Odası bünyesinde görevli 5 Ziraat Mühendisimiz Organik Fındıkçılığın yaygınlaşması ve verimliliğin artması için çalışmaktadırlar. İlçemize kazandıracağımız Bal Ormanı ile birlikte balımızı da organik üretebilirsek binlerce aileye ciddi geçim kaynağı oluşturulacak”