Zonguldak  Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden gönderilen açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın , 17.08.2017 tarihinde yaptığı açıklama ile TMO’nun Giresun kalite fındığı 10.50 TL/Kg – Levant kalite fındığı 10.00 TL/Kg fiyattan alım yapılacağını belirttiğine dikkat çekildi.

21 Ağustos 2017 tarihinde başlayan fındık alımlarının 37 noktada 200 kişilik ekiple devam ettiği ve 20 Eylül itibariyle  6.000 üreticiden 10.000 ton fındığın satın alındığı kaydedildi.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Ordu ve Giresun illerinde Şube Müdürlüklerimiz açılmış olup bu illerde yaşayan üreticilerimiz açısından randevu işlemleri alım ve fiyatların takibi ve diğer konularda bilgilendirme açısından kolaylık sağlanmıştır.

Giresun Ticaret Borsası ile yapılan işbirliği kapsamında Giresun’da bulunan lisanslı depolarda TMO olarak fındık satın alınmaya başlanmıştır.

Üreticiler randevularını www.tmo.gov.tr internet adresinden ve alım noktalarından alabilirler. Önümüzdeki günler için 35 bin üreticiye 85 .in ton fındık için randevu verilmiştir. Her geçen gün günlük alım kapasitesi artırılmakta ilave randevular açılmaktadır.

Üreticilerimizin lehine olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın talimatları doğrultusunda;

-          TMO’ya fındık satacak üreticilerin dekar başına teslim edeceği ürün miktarı %2’den %7’ye çıkarılmıştır.

-          Ödemeler 15 günden 1 haftaya çekilmiştir.

-          Alım noktaları 18’den 37’ye çıkarılmıştır.

 

Fındık Stratejisi kapsamında 2017 yılı ürünü için fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği 170 TL ile mazot, gübre ve toprak analizi olarak da 13 TL üzerinden destekleme yapılacaktır.

Üreticilerimiz fındık alımları konusunda her türlü bilgi ve şikayeti Alo Ürün Hattı’na (372 416 34 10-14 (5 hat) bildirebilirler.”