Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi Müdürlüğü tarafından İl genelinde eğitim gören tüm İlköğretim Okulu birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik Fırça Üzeri Flor Jel Uygulaması kapsamında öğrencileri eğitim verildi.
Merkeze bağlı Yayla İlköğretim Okulunda eğitim gören minik öğrencilere Ana Çocuk Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Hemşireler tarafından öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verilerek minik öğrenciler bilgilendirildi. 2010-2011 öğretim yılı içerisinde yılda dört kez yapılacak olan uygulamanın tüm okulları kapsayacağı belirtildi.
Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi Müdürü Diş Hekimi Esra Ketenci ise konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Tüm sağlık konularında olduğu gibi Ağız ve Diş Sağlığı’nda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verilmesi gereklidir. 6–13 yaş arası çocuklar karışık dişlenme (süt diş-daimi diş) dönemindedir, 6 yaşında ilkokul 1.sınıfa başlayan çocukların süt dişlerinin arkasında birinci azı denilen daimi dişler çıkmaya başlar 6 yaş dişi dediğimiz bu dişler üstlerinde düşecek süt dişi olmadığı ve geride kaldıklarından dolayı çocuk ve ebeveyn tarafından fark edilmezler ve yeterince temizlenmediklerinden dolayı çürümeye yatkındırlar. Ayrıca tedavi edilmeyen süt dişlerindeki çürükler, yeni oluşan bu daimi dişleri de etkilediğinden bu dönemde düzenli diş fırçalama ve hekim kontrolleri ihmal edilmemelidir. Bu dişlerin üzerinde bulunan girinti ve çıkıntılar çok derin olup, diş hekimi tarafından ‘fissür sealent’ ve tüm dişlere topikal flor uygulamasıyla da dişler çürüğe karşı dirençli hale getirilebilir.”