Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, oda ve Alaplı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede faaliyet gösteren fırın işletmecileri ve çalışanlarına hijyen eğitimi verileceğini söyledi.
Hijyen eğitimi ile ilgili bilgiler veren Kocaman, Bilindiği üzere; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği 04 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı resmi gazetede yayınlanmıştır.
Söz konusu tebliğin,bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmeciliği sorumluluk alanları ile ilgili çalıştıkları personeli gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Diğer taraftan oda üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele genel gıda hijyeni konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuz arasında 06 Temmuz 2012 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokole istinaden 23 Kasım 2012 Cuma günü saat 15.00 de ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele genel hijyen eğitimi yapılacaktır dedi.