Çaycuma'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın katkılarıyla fırıncı esnafına Gıda işletmelerinde personel hijyeni konulu eğitim verildi. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli tarafından verilen eğitime Çaycuma'daki 50 fırıncı esnafı ve çalışını katıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş da verilen eğitimi takip etti. Kursun bakanlık tarafından çıkarılan bir yasa ile zorunluluk olduğunu ifade eden Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, daha önceden de Çaycuma'da berber ve kuaförlere de eğitim verildiğini hatırlatarak, bu tür eğitimlere oda olarak destek vereceklerini ifade etti. Kandemir, 2007 ve 2009 yılında devlet bu kanunu çıkartmadan Çaycuma Esnaf Odası olarak biz bu tür seminerleri sizlere sunduk. Neden derseniz, o günkü koşullarda da buna benzer bu tür mevzuatlar vardı. Burada arkadaşlarla Seka Sinemasında belirlenen saatte sizleri bilgilendirdiler. Bunu devamında da 2009 ve 2010 yılarında yine seminerler verdik. Biz Çaycuma Esnaf Odası olarak bu konuların üzerinde fazla durduk ve yine de durmaya devam edeceğiz. O dönemlerde Çaycuma Esnaf Odasına kayıtlı olan erkek berberlere, bayan berberlere İl Sağlık Müdürlüğünden almış olduğumuz doktorlarla seminer verdirdik. Nihayetinde hepimiz bir lokma ekmek için çalışıyoruz. Yani eve giden ekmeğin ve boğazımızda geçen ekmeğin hepsinin sağlıklı koşullarda olması gerektiğini biz o günlerde de hesabını yapmıştık. Şimdi bu gün aramıza yeni katılan arkadaşlar var. Burada da uzman arkadaşlarımız var, sizlere konunun önemini anlatacaklar. Sizden ricam burada anlatılanları dikkatli dinlemeniz. Çünkü bu sizin mesleğinizle ilgili kendi beyninizdeki bilgi eksiklerini biraz daha tamamlayacaktır. Biliyorum ki işinizi çok iyi yapıyorsunuzdur.
Ama mevzuatla ilgili bilmedikleriniz vardır ve bu sizin için bir fırsattır.dedi. Uzman Gıda Mühendisi Tuğrul Dereli de Gıda işletmelerinde personel hijyeni konulu eğitimi slayt sunumuyla verdi.