Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek ve simit fırınlarına önceki gece sabaha karşı "Şafak Operasyonu" düzenledi.
Zabıta Müdürü Necat Uludüz, fırınlara denetim konusunda şu bilgileri verdi:

"ÖNCE UYARDIK, ŞİMDİ
CEZA YAZIYORUZ"
"Başkanımız göreve geldiği günden bu güne kadarki denetimlerimizde genel ilkemiz; ceza yazmak değil, ilk önce uyarmaktı. Ceza yazdığımız zaman, suç unsuru ortadan kalkmıyor. Bugüne kadar esnafımızı ziyaret ederek ve basın aracılığıyla eksiklerini gidermek yönünde uyarılar yaptık. Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle fırıncılarımızı özellikle uyardık. 'Ekmekler etiketsiz olmasın, gramajı düşük ekmek çıkarılmasın' dedik. Çünkü halkımızın en temel gıda maddesi, ekmek. Bu nedenle, merkezde bulunan toplam 13 ekmek fırını ile 7  simit fırınına operasyon yaptık. Bunların içerisinde gramı düşük, etiketi olmayan toplam bin 127 ekmeği topladık. Bu suçlarından dolayı 15 zabıt varakası tanzim ettik. 46 adet düşük gramajlı simit aldık. Bunları yaparken de, yine uyardık. Önümüzdeki günlerde, Zabıta ve Sağlık ekipleri ile yine denetimlerimizi Ramazan ayı boyunca yapacağız. Bizim kimseye, esnafımıza garezimiz yok. Tek hedefimiz, eksiklerin giderilmesi ve halkımıza sağlıklı, gramajı düşük olmayan ekmek yedirilmesi. Manav arkadaşlarımızın önlerine kaldırıma çizgi çizerek kaldırımı işgal etmemeleri konusunda yine uyaracağız. Seyyar satıcılık yapanları da uyarıyoruz. Belediye Başkanımız, Pazaryeri'nde yer göstermişti. Eğer yine cadde üzerinde satış yapmaya devam ederlerse, Emniyet Müdürlüğü ve Vergi Dairesi'yle görüşerek bu arkadaşların satıştan men edilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlardan isteğimiz, şikayetlerini 153 nolu telefonu arayıp bildirsinler. Bu ekmekleri geçmiş yıllarda Çocuk Esirgeme Kurumu'na veriyorduk.
Şimdi onların yemekleri özel şirketten geldiği için vermiyoruz. Bu ekmekleri temizlik işinde çalışan ve durumları olmayan arkadaşlarımıza ve muhtarlar aracılığıyla mahallelerde bulunan fakir ailelere vereceğiz."