AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, "Posbıyık'ın balonu sandıkta patlayacak" dedi. Çakır,  EVKUR'un Ramazan kolilerinin Belediye kolileri ile değiştirilmesi karşısında sessizliğe bürünen Belediye Başkanına;  " Firma hiç yabancı değil (EVKUR). Bu koliler neyin karşılığında verildi ?,Niye ambalajlar değiştirildi ?" sorularını sordu.

Kanal 67'de yayınlanan "Gündem" programına konuk olan AKP Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır  yapılan hizmetleri anlattı. Çakır, "Yapılamayanları yapıyoruz.2014'te Ereğli Belediyesi AKP'li olacak."dedi. 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanının toplumun her kesimi ile kavgalı olduğunu söyleyen Çakır, "Kaybedecek olmanın verdiği korku ile sürekli hata yapıyor. Son dönemlerdeki  meclis toplantılarında ortaya çıkan tablo ortada.  Şehri baskı ile yönetmeye çalışmak tek çaresi.  Ama bu balon sandıkta patlayacak."dedi.  Çakır,  Ereğli Belediyesi'nin Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıttığı kumanyaların EV-KUR tarafından gönderildiği ortaya koyan ve kumanyaların içinde olduğu EV-KUR kolilerinin   Belediyenin düğün salonu altında Ereğli Belediyesi logolu kolilerle değiştirilmesine de değindi. Çakır, "Bir elin verdiğini hani öbür el duymazdı. Firma hiç yabancı değil (EVKUR),acaba belediye başkanı 2 gündür bu konuda neden susuyor. Bu koliler neyin karşılığında verildi ? Niye ambalajlar değiştirildi ?"şeklinde konuştu.