Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) eleştirdi. Başkan Sarı, SBS'nin öğrencileri özel dershanelere gitmeye zorlayarak "fırsat eşitsizliği"ni ortaya çıkardığını, ÖSS'de ise, başörtüsü ile İmam-Hatip Liselilerin sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti.
SP İl Başkanı Sarı'nın açıklaması şöyle;
"Eğitim yılı sona erdi. Birçok öğrencimiz bir üst sınıfa geçti. Birçoğu da okullardan mezun oldu. Mezun olan orta öğrenim öğrencilerimizi zorlu bir sınav bekliyor. AKP iktidarı, orta öğrenime geçiş sistemini değiştirerek yeni bir sistemi öğrencilerin önüne koydu. 'Seviye Belirleme Sınavı' adı altında her yıl öğrencileri imtihan ederek bir üst okula giriş puanını belirleyecek. Esas amacı, öğrenciyi sınav stresinden korumak olan sistem, onu daha da sınav stresine sokacak. Üstelik bu Seviye Belirleme Sınavı'nda başarılı olabilmek için de öğrenci özel dershanelere gitme mecburiyeti duyuyor. Bu da velilere büyük maddi yükler getiriyor. Maddi durumu zayıf olan öğrenciler, özel dershanelere gidemiyor. Bu da imtihanlarda fırsat eşitliği ilkesini ortadan kaldırıyor. Burada maddi gücü olmayan öğrenciler için mağduriyet meydana geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu eğitimi 5+3olarak yeniden düzenleyip meslek liselerini cazip hale getirmeli, ayrıca eğitim kalitesini artırarak kaliteli eğitime geçmelidir."

"BAŞÖRTÜSÜ SORUNU ÇÖZÜLSÜN"
"14 Haziran 2009 tarihinde üniversitelere girebilmek için imtihan yapılacak. Bu yılda yaklaşık 1,5 milyon öğrencinin gireceği imtihan bütün öğrencilerimize hayırlı olur inşallah. Bu yıl da yapılacak imtihanlara bir kısım öğrenciler mağdur olarak girecek. İmtihana girişte başörtüsü meselesi çözülmedi. Yine meslek lisesi öğrencilerinin katsayı sorunu halledilmedi. Yıllardan beri mağdur edilen İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin durumunda hiçbir düzelme olmadı. 'Özgürlük, adalet ve ekonomik refah' diyerek iktidar olan AKP, kendisine umut bağlayanı, bu sorunları 'çözsün' diye kendisine oy veren halkı göz ardı etti. Bütün umutları boşa çıkardı. Bu meseleleri çözmemek için elinden gelen ne varsa yaptı. Çünkü samimi değil. Cumhurbaşkanı'nı seçtiler, YÖK Başkanı'nı seçtiler, Anayasa Mahkemesi Başkanı değişti. Meclis Başkanı kendilerinden olduğu halde insanların doğuştan gelen hakkı olan başörtüsü meselesini çözemediler, daha doğrusu çözmediler. Çünkü kendileri 'Muktedir İktidar' değil. En kısa zamanda üniversite imtihanlarında başörtüsünü serbest bırakmak için gereken adımları atılıp katsayı sorunu derhal halledilmelidir."