Selin yaralarını sarmak için seferberlik ilan eden Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan,kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Selin ardından sırf muhalefet yapmak uğruna fırsatçılık yaparak kendisini hedef gösterenlere, "Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum" diyen Kılınçarslan, "Gökçebey halkıyla birlikte uykusuz kalarak, sabahlara kadar görevimizin başındaydık. Bizi yok sayanlar belediye personelimizi de yok sayarak onlarca kişiye haksızlık yapıyor" dedi.
Kılınçarslan, şunları söyledi;

"GÖKÇEBEY'E GELSİNLER"
"15 Temmuz günü Gökçebey'de meydana gelen sel felaketinde 270 işyeri ve dükkan selden etkilendi. İlçe Kaymakamımız Çetin Kılınç başkanlığında oluşturulan kriz masası, selin birinci gününden itibaren yoğun bir şekilde çalışarak 3 gün gibi kısa bir sürede selin izleri silindi. Bu anlamda Sayın Kaymakamımız ve kriz masası yönetimine ilçe halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm gelişmeler yaşanırken, kriz masası içerisinde beni yok sayan bazı basın organlarının yayınlarını hayretle ve üzülerek takip ettim. 'Doğanın gücü, halkın gücünü yendi' diyecek kadar ileri giden, konuyu kişiselleştiren gazeteci dostlarımızı da vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Gökçebey halkı ile birlikte uykusuz kalarak gece-gündüz çalışmamıza rağmen, geçmişteki siyasi ve kişisel sorunları yüzünden şahsımı hedef alan gazetecileri, yapılanları yerinde görerek yazmaları için Gökçebey'e davet ediyorum."
"BELEDİYE BAŞKANLARINA
ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"
"Sel meydana geldiği ilk andan itibaren çevre Belediye Başkanlarını telefonla arayarak yardım talebinde bulundum. Alaplı'dan Devrek'e kadar tüm belediyeler ellerindeki araç-gereç ve personelleriyle birlikte Gökçebey'de seferber oldu. Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple kriz masasının belirlediği noktalarda acil yardım hizmetleri verdik. Hiç kimsenin tahmin etmediği 3 gün gibi kısa bir sürede yaraları büyük oranda başarmaya çalıştık. Bu anlamda tüm belediye başkanları ve ekiplerine teşekkür etmeyi borç biliyorum."

"MADDİ YARDIMLARIN TAKİPÇİSİYİZ"
 "Böylesine büyük bir sel felaketinde en başta can kaybı olmayışı en büyük tesellimiz. Diğer taraftan çevre belediye başkanları ve yöre halkının dayanışması bizler için çok önemliydi. Gelinen noktada şuana kadar sel mağduru vatandaşlarımıza Kızılay'ın gıda yardımı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın yaptığı yardımların dışında henüz bir yardım ulaşmadı. Belediyemize gelen herhangi bir ödenek yok. Ancak bu yönde girişimlerimiz sürüyor. Valimiz Sayın Erdal Ata ile yaptığımız görüşmede selden zarar vatandaşlarımıza ise 300-500 TL arasında yardım dağıtılacağı tarafımıza bildirildi. Tarım arazisi zarar gören vatandaşlarımıza ise, zararının yüzde 3 ile 5'i arasında katkı yapılacak. Gökçebey Belediye Başkanı olarak tüm bu yardım ve desteklerin takipçisiyiz.
Sayın Valimiz ve yöre milletvekilleri ile yaptığımız görüşmelerde de selden zarar gören halkımızın sıkıntılarının çözümü noktasında ne gerekiyorsa yapılacağını bizlere söylemişlerdir.
İlk etapta selden birinci derecede zarar gören esnafımızı ve mesken sahiplerinin sıkıntısını çözmeye çalışacağız."