Zonguldak'ta sabah erken saatlerinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle üç evde ve bir otomobilde maddi hasar meydana geldi. 

Sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle Taşbaca Mahallesi Kamelya Sokak'ta bulunan evlerde ve araçlarda maddi hasar meydana geldi. Yaşar Çelik'e ait 74 BN 402 plakalı otomobilin üzerine ağaç yıkıldı. Otomobilde maddi hasar meydana geldi. Otomobilin üzerini halı ile kapatan Çelik, Sabah 8.00 sıralarında şiddetli fırtına meydana geldi. Mahalleli bana haber verdi. Arabanın yanına geldiğimde bu halde gördüm. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş buraya kadar gelip bizlere her türlü yardımı yapacaklarını söyledi. Maddi manevi zarar gördük yardım bekliyoruz diye konuştu.

Ağaçların fırtına sebebiyle otomobil ve evlerin üzerine yıkıldığını gören mahalle imamı Halil Küçük de, Olay sabah 07.55 sıralarında meydana geldi. Saniyelik bir ses oldu. Ama ben önce balkona çıktım, büyük ceviz ağacının devrildiğini gördüm. Sonra mahalleye çıktım çatılar yıkılmıştı. Mahalleyi dolaşınca benim evden başka iki evde hasar olduğunu gördüm. Arabanın üzerine kavak ağacının yıkıldığını gördüm dedi.

 

İMDADA BELEDİYE YETİŞTİ

Mahalle sakinlerinden Zehra Gözen ise, İneği yedirdim sonra baktım bu taraf zindan oldu. Bir ateş gördüm. Dondum kaldım. Sonra biraz bekledim elektrikler kesildi. Cenab-ı Allah'tan geldi şeklinde konuştu.

Ağaçların yıkılmasının ardından mahalleye gelen itfaiye ekipleri kısa sürede çalışmaya başladı. Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Öztürk, vatandaşları mağdur etmeyeceklerini belirterek şöyle dedi:

 Biz belediye olarak üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Başkanımızın da sözü vardır, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Her şeyden önce insanların rahat hareket edebilmesi için yıkılan ağaçları kesmeye başladık. Diğer bütün zararları belediyemiz karşılayacak.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş meydana gelen zararın karşılanacağı sözünü verirken, mahallede çalışmalar sürüyor.