Kdz. Ereğli'de etkili olan fırtına zarara neden oldu.
Kırmacı Mahallesi'nde bulunan İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi Erkek ve Kız Pansiyonunun çatısı uçtu, yurtta kalan 16'sı kız 38 öğrenci Ereğli Öğretmenevine yerleştirilirken ilçeye bağlı Kandilli beldesinde Gökçeler İlköğretim Okulu'nun da çatısı okulun bahçesine yıkıldı. 





KISA SÜREDE TAMİRATLARA BAŞLANIYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, yaptığı açıklamada rüzgar nedeniyle her iki okulun çatısının zarar gördüğünü belirterek, "Gerekli çalışmaları biran önce başlattık. Öğretmenevine yerleştirdiğimiz 38 öğrencimizi, kaldıkları yurdun çatısının onarılması ile yeniden yerlerine alacağız" dedi.





SAATTE HIZI 78-80 KİLOMETRE

Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise saatte hızı 78-80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ilçe genelinde 4 yangına müdahale edildiği, 5 binanın çatısının uçtuğu, tabela ve aydınlatma direkleri ile otobüs yolcu duraklarının zarar gördüğü, 11 ağacın devrildiğini duyurdu.





EKİPLER TEYAKKUZDA

Sahil güzergahında dev dalgaların yürüyüş yoluna zarar verdiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Saatte 78-80 kilometreyi bulan fırtına şehrin değişik noktalarında hasara neden olmuştur. Etkisini bir süre daha devam ettireceği öğrenilen fırtınaya karşı Ereğli Belediyesi ekipleri teyakkuza geçmiştir" 





KANDİLLİ'DE ETKİLENDİ

İlçeye bağlı Kandilli Belde Belediye Başkanı Mustafa Aydın da yaptığı açıklamada, fırtınanın belde de oldukça etkili olduğunu belirterek, "Ana yol güzergahları ile belde mezarlığımızda yaklaşık 20'ye yakın ağaç yıkıldı. Aydınlatma direklerini devrildi, bazı ev ve işyerlerinin çatılarında zarar oluştu. Sabah saatlerinden itibaren beldemizde hasar tespiti yapıyoruz" dedi.





ALAPLI’DA FIRTINA

Alaplı İlçesinde gecenden beri etkili olan fırtına ve lodos nedeniyle elektrik telleri koptu, ağaçlar devrildi, Alaplı çayına konan birçok martı ilginç görüntülere neden oldu.

Alaplı’da gece yer, yer devam eden ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren lodos ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrilirken, reklam tabelaları ve çatılar uçtu. İmam Hatip Ortaokulu önünde devrilen ağaç yüzünden enerji nakil hatları koptu.

Karadeniz’de oluşan dev dalgalar nedeniyle Alaplı Çayına konan martılar ise ilginç görüntülere neden oldu. Bir martı eski bir ağaç parçasının üzerinde suda ilerlemesi objektiflere yansıdı.

 Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı açıklamada, geceden bu yana etkili olan fırtına ve lodos nedeniyle Belediye ekipleri sürekli teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

İtfaiye ekipleri birçok olaya müdahille ettiğini ifade eden Tekin, “Dün Metrolojiden yapılan lodos ve fırtına uyarısın ardından zabıta ve itfaiye ekiplerimizi teyakkuza geçirdik. Dün gece saatlerinde İlçede etkili olan fırtına ağaçları devirerek reklam tabelalarını uçurdu. Bazı evlerin çatılarında hazarlar meydana geldi. Ekiplerimiz gece boyunca olaylara anında müdahale etti.” Diye konuştu.






(Haber: Mustafa Kemal Bektaş - Cem Sürmeneli)