CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay, AKP hükümetinin fındık politikasını eleştirerek, Fiskobirlik kurumunun yeniden ayağa kaldırılması gerektiğine dik-kati çekti. Hükümetin aldığı kararın üreticiyi koruyan bir yapıya sahip olmadığını belirten Altay, "Tüm sivil toplum örgütleri bir olup çiftçimizin hakkını savunmamız gerekiyor. Üreticimiz olarak yapmamız gereken tekrardan Fiskobirlik kurumunu ayağa kaldırmaktır. Ziraat Odası başkanları buna öncülük etmeli ve çiftçi artık hükümete karşı ezdirilmemeli" dedi.
Hükümetin yeni bir karar alarak, "devlet fındık almayacak" dediğini belirten Altay, "Bu sistemle üretici ürününü pazara geç veya kademeli getirmekle birlikte serbest piyasada fındık yükselebilir. Ama yıllık ürün 800 bin ton olduğu bir zamanda, üreticiyi koruyan bir yapı olmaması sebebiyle, bu sistem son derece yanlış bir uygulamadır. Fındık bir kere serbest piyasanın insafına bırakılırsa, bir daha düzlüğe çıkamaz. Sektörün diğer aktörleri, hükümetin aldığı bu karar ile 20 yıldır uğraşıp başaramadıkları işi maalesef bu kararname ile başarmış oldular.  Bu durumda tüm sivil toplum örgütleri bir olup çiftçimizin hakkını savunmamız gerekiyor. Üreticimiz olarak yapmamız gereken tekrardan Fiskobirlik kurumunu ayağa kaldırmaktır. Ziraat Odası başkanları buna öncülük etmeli ve çiftçi artık hükümete karşı ezdirilmemeli. Ben şimdi toplum vicdanına sormak istiyorum. Fındığın tamamına yakınını dünyada Türkiye üretiyor. Bu durumda sadece kendi ürettiğin bir malı neden kendi belirlediğin bir fiyatta satışa sunmuyorsun. Yoksa aciz misin? Sen Türk çiftçisisin.
Sana Atatürk ne dedi. Köylü milletin efendisidir. Bu lafı unutmayın. Söyleyeni hiç unutmayın. Bu yüzden güç sizde kendi gücünüze sahip çıkın"