Her yıl İstanbul TÜYAP fuar merkezinde düzenlenen ve Uluslararası niteliğe sahip Yapı Fuarı’na bu yıl da bölgemizden tek katılımcı yine Fixkim A.Ş. oldu.

 

Yerli ve yabancı firmaların yeni ürünlerini, yeni teknolojilerini ve hizmetlerini sergilediği bu fuarın Türkiye inşaat sektörü için önemi azımsanmayacak ölçüde büyüktür. Sektörün geldiği noktayı bu fuarda görmemizin yanı sıra stantlarda yaşanan yoğun ziyaretçi trafiği de hayli dikkat çekici. Ziyaretçi sayısının 1 milyonu aştığı fuar alanına Ereğli’den 2 otobüsün ziyaretçi olarak katıldığını söylersek bu fuarın anlamını ve bölgemiz için de ne kadar büyük önem taşıdığını daha iyi anlayabiliriz.

 

Balcı Şirketler Grubu’nun Tuzla da kurulu devasa fabrikasında faaliyet gösteren Fixkim’in fuar alanında dev firmalar arasında boy göstermesi Ereğliler için ayrı bir önem taşıyor. Sektöre sunduğu yeni ürünlerle rakiplerinden ne kadar ayrıldığını Fixkim standında sergilenen ürünler hakkında bilgi aldığımızda daha iyi anladık. Elbette bölgemizden böyle güçlü bir firmanın çıkması ve hem yurtiçinde hem de yurtdışında saygı duyulan bir marka haline gelmesini gözlemlemek bizler için gurur verici.   

62'si yurtdışından olmak üzere 803 firmanın katılımıyla 10.500 ürün ve 3.000'e yakın marka temsiliyle gerçekleşen bu fuarda katılımcıların marka değerinin ne kadar yüksek olduğu da ayrıca ortaya çıkıyor.

Ereğli’den fuara ziyaretçi gidenlerin Fixkim standında ayrı ve özel olarak misafir edilmesi de fuar alanında çok hoş görüntülere yol açtı. Ziyaretçilerin Fixkim ve ürünleri hakkında bilgi almalarının yanısıra Ereğli’nin güncel yaşam haberlerinin de standa taşınması kahkahaların yükseldiği bir hemşeri toplantısına dönüştü. Fixkim Yönetim Kurulu Başkanı ve geçtiğimiz yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı’nın da bu ortam içerisinde hayli mutlu olduğu ve esprileriyle konuklarına hoş saatler yaşatması gözlerden kaçmadı.

 

EREĞLİ YAKIT GİDERLERİNİ %50 AZALTACAK.

Fixkim standında en çok ilgi çeken ürün gözlemlediğimiz kadarıyla BALKÖPÜĞÜ ısı yalıtım sistemiydi. Sistemin yakıt giderlerinde %50 tasarruf sağlaması sektör çalışanlarının yanı sıra tüketicilerin de ilgisini çekti. Kışın tüketicilerin karşılaştığı doğalgaz faturasından sonra BALKÖPÜĞÜ Isı Yalıtım Sistemi’ne gösterilen ilgiyi doğal karşılamak gerek diye düşünüyoruz. Fixkim Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, Yalıtım sisteminin tüm ürünlerini fabrikalarında kendilerinin ürettiğini ve ürünlerinde elde ettikleri yüksek kalite ile sisteme bina ömrü kadar garanti verdiklerini bu anlamda Türkiye’de tek olduklarını ve Ereğli’nin bu sistemle daha az ödeyip daha çok ısınacağını belirtti. Bir ziyaretçinin bunun karşılığında oy isteyip istemediğini de sorması Balcı ve etrafındakileri gülmekten kırıp geçirdi.