Karadeniz'de etkili olan fırtına yüzünden açılamayan ve denizde uzun süre duramayan balıkçılar avlanma engeline takılınca balık fiyatları düşmedi.

Kdz. Ereğli'de havaların serinlemesi ve yağmurların artmasının ardından balığın bollaşması ve fiyatların azalması beklenirken elverişsiz hava şartları olumsuz etkiledi. Karadeniz açıklarında etkili olan fırtına balık avını engellerken, fırtına nedeniyle yeterince balık avlayamayan balıkçılar fırtınanın etkisini kaybedene kadar bol balık avlayamayacaklarını kaydettiler.
Kdz. Ereğli'de balıkçılık yapan Naci Duman, balık fiyatlarının yüksek olmasının sebebinin fırtına ve deniz suyunun yeterince soğumamasından kaynaklandığını söyledi. Ekim sonu ve Kasım ayında özellikle hamsi fiyatlarında belirgin azalmaların yaşanacağını belirten Duman, Hamsi'nin kilogram fiyatı 8-10 lira arasında değişiyor. Palamutun tanesi büyüklüğüne göre; 10-12.5 ve 15 lira, mezgitin kilosu 10 lira, istavritin kilosu 7-10 lira ve Barbunyanın kilosu da 10-15-20 lira arasında değişiyor diye konuştu.