Avlanma yasağının sona ermesinin ardından tezgâhlar balıkla şenlendi. Kentte 25 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Başoğul (52), 1 Eylül'den itibaren avlanma yasağının sona ermesiyle Karadeniz'de palamut ve istavritin bolca ağlara takılmasının yüzlerini güldürdüğünü söyledi. Palamudun adedinin 10, istavritin kilogramının, 7.5, uskumrunun kilosunun da 10 liradan satıldığını anlatan Başoğul, sezonun yeni açılması ve havaların sıcak olması nedeniyle çok çıkmamasına rağmen tezgâhların balıkla şenlendiğini ifade etti. Başoğul, Şu anda sezon başı olduğu için fiyatlar normalin üzerinde. Bu bile tezgâhlarımızı doldurmaya yetti. Bu sene umudumuz var; özellikle Karadeniz'den bereketli bir balık sezonu bekliyoruz. dedi.
25 senelik balıkçı olarak trolun yasaklanmasını isteyen Ahmet Başoğlu, şunları söyledi: Çünkü trol denizde ne varsa (yavru balıklar dâhil) bitiriyor. Bu da balıkçılığın kökünü kazımak demektir. Devlet büyüklerimizden ricamız bu tür zararlı avlanmalara karşı tedbir almalarıdır."
Balıkçı Başoğul, dört tarafı denizle çevrili olan Türkiye'de, balıkçılığın daha fazla gelişmesi için Deniz Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini kaydetti.