Zonguldak Valisi Ali Kaban beraberinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Çaycuma Kampüsü’nde çeşitli etkinliklere katıldı. Heyetin katıldığı etkinliklerden birisi “Hareketli Yaşam Projesi” kapsamında BEÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine hediye edilen 100 Bisikletin teslim töreniydi.  Törende Vali Ali Kaban ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, İlçe Emniyet Müdürü Seyfi Ömer Paça, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma MYO Müdürü Hükmet Yazıcı, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı da eşlik etti.

 

Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet dağıtım projesi kapsamında Çaycuma Kampüsü’nde 100 bisiklet öğrencilerin kullanımına sunuldu.  Vali Ali Kaban ilerleyen zamanda 100 bisiklet daha verebileceklerini ifade ederken öğrenciler Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve Vali Ali Kaban’a teşekkür etti. Vali Ali Kaban şöyle konuştu.





“Bülent Ecevit Üniversitesi kampüsleriyle ve öğrenci sayısıyla her geçen büyümeye devam ediyor. Şehrimizde eğitim alan öğrencilerimize eğitimin dışında sosyal olanakların da nitelikli bir şekilde sağlanması önemlidir. Üniversiteli gençlerimiz bizim için çok değerli. Gençlerimizin eğitim, spor ve kültür-sanat alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için yapılacak her çalışmaya destek olunmalıdır.
Türkiye’de bireylerin yüzde 72’sinin düzenli fiziksel aktivite yapmadığının araştırmalarla ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimizin kullanımı için 100 adet bisikleti Çaycuma Kampüsü’ne hediye ediyoruz. Hayırlı olsun diyorum.”

 

 Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ise; “Üniversitemizin 11 kampüsü içerisinde en büyük kampüslerimizden biri olan Çaycuma Kampüsü farklı alanlarda gelişen bir kampüstür. Tüm kampüslerimizi eğitim altyapısının ötesinde sosyal, kültürel ve spor alanlarında da nitelikli hale dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede tüm kampüslerimize yatırımları ve aynı imkanları sunmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dışındaki zamanlarını  kütüphanede ya da spor aktiviteleri ile geçiriyor olmaları bizleri mutlu ediyor. Çaycuma Kampüsü’nde yapılan kapalı spor salonundan sonra yapılan basketbol, voleybol ve futbol açık spor alanlarının ardından bu yıl tenis kortunu da öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bu kapsamda kampüsümüze temin edilen bisikletlerin öğrencilerimizin zihinsel ve fiziksel sağlığına olumlu etkisi olacağına inanıyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bisikletleri kampüsümüze kazandıran başta Sayın Valimiz Ali Kaban’a ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu yöneticilerine teşekkür ediyorum. ” dedi.