Kdz. Ereğli’de saat 11.00 sıralarında Forteksler sitesinde meydana gelen patlama büyük korku ve panik yarattı. İtfaiye ve doğalgaz ekiplerinin olay yerine gelmesi ile müdahale edilen yangında, kısa sürede kontrol sağlandı.



Edindiğimiz bilgilere göre, ayrıldığı eşi Yasemin Ü.’in babası olan Cevdet Ü.’e  ait evdeki eşyalarını almak için gelen  Erdal D. İddialara göre, evde mutfaktaki doğalgazı açarak ateşledi ve binada büyük bir patlama geldi.



Olay yerinden kaçan Erdal D. Polise teslim olurken, patlama sesi üzerine olay yerine gelen Erdemir emeklisi vatandaşlar, hemen doğalgazı ve elektriği keserek yangının büyümesini önlemeye çalıştılar. Kdz. Ereğli Belediye İtfaiyesinin kısa zamanda müdahale ettiği olayda, itfaiyeciler binaya tüplerle girebildiler. Olayda, dairenin balkon tarafındaki duvar ve cam balkon  parçaları patlama sonucu yola saçıldı. 



Olay yerine gelen polis ekipleri, Erdal D’nin eski eşi Yasemin Ü, babası Cevdet Ü. Ve çevredeki görgü tanıklarının ifadesini alarak soruşturma başlattı.