Kdz. Ereğli özgürce konuşma şansını amfi tiyatroda buldu. Kentteki kavgadan uzak ve herkesin özgürce düşüncelerini ifade edebildiği platform her konunun tartışılmasına katkı veriyor. Her akşam saat 21.00’de amfi tiyatrodaki forumlarda, düşünce ve görüşler paylaşılırken etkinliklere türkü ve şiirler de renk katıyor. İsteyenin enstrümanıyla mini konser de verebildiği forumlarda sadece ülke sorunları tartışılmıyor. Konuşmacılar sivil toplum örgütlerinin ve yerel yöneticilerin de forumlara katılmalarını beklediklerini ifade ederken, özellikle termik santral tehlikesine dikkat çekiyorlar.

İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki demokratik eyleme gidenler de gözlemlerini anlatırken, park alanı içinde paranın geçerli olmadığını ve her türlü gereksinimin de başkalarının hakkına saygı duyarak karşılandığının örneklerini anlattılar.

Forumcular “Sen gelmezsen bir eksiğiz” sloganı ile herkesi davet  ederken, AKP’ye oy vermiş veya vermemiş gibi bir ayrımcılık içinde bulunmadıklarını ve kimsenin siyasi düşüncesini de yargılamadıklarını belirttiler.