Zonguldak Fotoğraf Derneği'nin (ZFD) düzenlediği birinci dönem temel fotoğraf eğitimleri tamamlandı. Dört hafta, sekiz derslik eğitimlere 22 fotoğrafçı katıldı. Eğitimler uygulama gezisi ile desteklendi.
“UZUN SOLUKLU, HATIRLI ÇALIŞMALARIN ADRESİ OLACAĞIZ”
Zonguldak Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu, amaçları hakkında şu bilgileri verdi;“Fotoğraf, emeğin başkentinde, düşüncenin ışıkla kesiştiği, renklerin sımsıcak harmanlandığı şehirde yeniden tanımlanıyor. Biliyoruz ki, bazen bir film karesine sığdırılan anın tanıklığı, sadece gören gözün, duyan yüreğin, düşünen bir zihnin tanıklığı değildir. Zonguldak dile gelir; grizuda ocakta kalan bir ağıttır yakılır, kadraj alın terini, emek karasıyla yoğurur. Tepelerinden büklüm büklüm inen merdivenler, kim bilir hangi hatırlı yorgunlukları deklanşör sesiyle sonsuza taşır. Elbette sonsuza taşınan her hikayede yazana, yazdırana, görene görevler yüklenir. İşte Zonguldak Fotoğraf Derneği, yıllardır bir arayışı, sorgulayışı birikmişliği dile getiriyor. 20 Ekim 2010 tarihinden itibaren, fotoğraf yaratısının, daha geniş alanlarda duyulmasını sadece basın fotoğrafçılığının tekelinden çıkarıp estetik kaygılarla fotoğrafa bakan, Zonguldak’ı insanıyla, doğasıyla kareleyenlerin de dileği haline getiriyor. Çabasını, fotoğrafa ilgi duyan tüm Zonguldaklılara önyargıdan uzak, gözünü gönlüyle konuşturanlara ışığın büyüsünden bir davetle sunuyor. Geçmişteki tüm iyi niyetli fotoğraf dostluklarını, vefayla anarken, çatısını Zonguldak’ı daha iyi tanıtan, güçlü bir fotoğraf birliğin çatısı haline getiriyor. İnanıyoruz ki, Zonguldak Fotoğraf Derneği, uzun soluklu, hatırlı çalışmaların adresi olarak şehrimizi hakkıyla temsil edecektir.”
ZFD’NİN İLK GENEL
KURULU 27 ŞUBAT’TA
ZFD 1’nci Olağan Genel Kurulu, 20 Şubat 2010 Pazar günü çoğunluk sağlanamadığından dolayı, 27 Şubat 2011 Pazar günü saat 12.00’de TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Toplantı Salonu’nda yapılacak.  Olağan Genel Kurul’un gündemi şöyle;Açılış ve yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Başkanlık Divanı Seçimi, Geçici Yönetim Kurulu faaliyet raporu okunması ve müzakeresi, bilanço ve gelir tablosunun okunması ve müzakeresi, Geçici Yönetim Kurulunun ibrası, tahmini bütçesinin görüşülerek onaylanması, tüzük değişikliklerinin görüşülmesi ve oylanması, yeni Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, dilek ve temenniler, kapanış.