Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD) üyeleri, geçtiğimiz Pazar günü Ilıksu’da kahvaltıda bir araya geldi.
Yeni kurulan derneğe üye olan fotoğraf sanatçılarının kaynaşması amacıyla düzenlenen kahvaltıya; Yönetim Kurulu üyeleri Can Çetin, Kerem Öztürk, Onur Türkçelik, Emrah Baki Başoğlu, Güner Yaşkan, Zonguldaklı Fotoğraf Sanatçısı Şafak Tortu ve yaklaşık 40 üye katıldı. Oldukça sıcak bir ortamda geçen kahvaltının ardından bir konuşma yapan Dernek Başkanı Can Çetin, Zonguldak sanat çevresi ve Zonguldaklı sanatseverlerin derneklerine oldukça olumlu yaklaştıklarını ve ilginin beklenenden fazla olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
“SES GETİRECEK İŞLER
YAPMAK İSTİYORUZ”
“Zonguldaklı fotoğrafçıların bir çatı altında birlikte hareket etmelerinin bir gerekliliği sonucunda derneğimizi kurduk. Örgütlü bir yapının üreteceği ürünlerin daha başarılı olacaktır. Kurum olmanın verdiği sorumluluk ile hem ilimizde, hem de ülkemizde daha ciddi ve ses getirecek işler yapmak istiyoruz. Derneğimiz böyle bir potansiyele sahip. Dernek olarak öncelikli hedefimiz; dernek üyeleri ve fotoğraf/sinemaseverlerimizle, seminerler, söyleşiler, gösteriler, atölyeler, geziler ve bu gibi etkinliklere katılarak daha bilinçli bir toplum olma çalışmalarına katkıda bulunmaktır.”
Ocak ayı içerisinde “1.Dönem Temel Fotoğraf Eğitim Semineri”ne başlayacaklarını da değinen Çetin, derneklerinin etkinliklerinin www.zfd.org.tr adresinden takip edilebileceğini söyledi.