Kdz. Ereğli Kent Konseyi Turizm, Tarih ve Yöresel Ürünler Çalışma Grubu ve KEFSAD işbirliği ile amatör ve profesyonel fotoğrafçıların gözünden Ereğli fotoğraflarından oluşan "Fotoğraflarla Ereğli" sergisi 9 Şubatta AKM Sergi Salonunda gerçekleştirileceği bilirildi.



Konuya ilişkin gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Kdz. Ereğli Kent Konseyi Turizm, Tarih ve Yöresel Ürünler Çalışma Grubumuz, bu yıl  "Kdz. Ereğli’nin Turizm Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması" kapsamında farklı proje ve etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu çalışmalar kapsamında KEFSAD işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz; amatör fotoğrafçıları desteklemek ve Kdz. Ereğli’nin kültürel, tarihi ve turizm alanındaki tüm güzelliklerini gözler önüne sermek amacıyla tertiplenecek fotoğraf sergisine, katılımcıların e-posta ve bizzat Kent Konseyine yaptığı başvurular 16 Ocak Cuma günü tamamlandı. Başvurular sonrasında KEFSAD Onur Üyesi Hüseyin Engin ÖZTABAK, KEFSAD Kurucu Üyesi, KEAL Resim Öğretmeni Cemil Rüştü BAYKAL, Erdemir Anadolu Güzel San. Lis. Resim Öğretmeni Sevinç Yıldız TANAN, Kent Konseyi Başkanı Noyan KESKİN ve Kent Konseyi Turizm, Tarih ve Yör. Ür. Çal. Gr. Başkanı Aykut ATEŞ den oluşan seçici kurul tarafından kent konseyi ofisinden gerçekleştirilen çalışmanın ardından başvuran 112 fotoğraf içerisinde 58 fotoğraf değerlendirme sonucu sergiye katılmaya uygun görülmüştür.

 

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu sergide yer alacak fotoğraf sahipleri aşağıdaki gibidir;

MERYEM YAZGAN, MERİH DAYANIKLI, ÜMİT GÖÇMEN, MURAT ÇINAR, AYŞE EREN, MUHAMMET ÖZDEMİR, EMİNE KALAY AYDIN, AHMET ÖZEL, DEMİR ÖZER, MÜŞFİK EKER, NURİ POLAT, H.AYŞEN ERTAM, MİKAİL GÜLHAN, GÜNAY UYAR, FEHMİ KARAMAN, EZGİ YAHŞİ, SABRİYE AŞIR, ZEHRA ÖZBEK, HALİT BERK YABANABAT.

 

Şubatta 9 Şubatta AKM Sergi Salonunda gerçekleşecek "Fotoğraflarla Ereğli" sergisine tüm Ereğli halkı davetlidir
 

(Haber Merkezi)