Kdz. Ereğli'de iftar saatinde bir dükkanda meydana gelen patlama paniğe yol açtı.
Olay, İbrahim Efe Caddesi üzerinde bulunan Ender Onur’a ait fotokopi dükkânında saat 20.20 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kapalı olan dükkânda henüz belirlenemeyen bir sebeple meydana gelen patlama sonrası dükkânda yangın çıktı ve iş yerinin camları kırıldı.
İlk patlamanın ardından patlamayı 'iftar topu' zanneden mahalle halkı, ikinci patlamanın ardından sokağa döküldü. Yangını gören vatandaşlar vakit kaybetmeden itfaiyeye haber verdi. Dergaz, Bedaş ve sağlık ekipleri de olay yerine geldi.
İşyeri çalışanı Hamide Çalışkan da, yangın haberini alır almaz dükkâna geldi. Gördüğü manzara karşısında şoka giren Çalışkan, gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Çalışkan, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alındı. Hamide Çalışkan, "Dükkanın içi makine dolu. Çıkmadan önce iki kez kontrol ettim. Hiçbir sorun yoktu. Benim aklıma gelen bir de güç kaynağı var. O patlamış olabilir." dedi.
Kimyasal maddeler bulunan işyerindeki yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmasının da tamamlandığı işyerinde malzemeler kullanılamaz hale geldi. Yangında yaklaşık 250 bin lira maddi hasar oluştuğu bildirildi.
İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, "İşyerindeki yangın güvenli bir şekilde, diğer işyerlerine ve evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak yangının neden çıktığı konusunda herhangi bir açıklama yapamıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Yapılacak olan kontroller sonrasında yangının neden çıkmış olabileceğini hazırlayacağımız raporda belirteceğiz." dedi.
Olay Yeri İnceleme ekipleri de iş yerinde inceleme yaptı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.