Zonguldak'ta kadın sürücünün otoparktan çıkarmaya çalıştığı otomobil, eski kömür yıkama tesisinin su dolu çukuruna düştü. Kadın sürücüyü otopark görevlileri camdan çıkardı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait eski lavuar alanındaki otoparkta bulunan 67 DA 306 plakalı otomobilini almaya giden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, aracı hareket ettirdikten sonra fren yerine gaza bastı. Bir anda hızlanan otomobil eski kömür yıkama alanındaki 7-8 metre derinlikteki su dolu kömür yıkama havuzuna düştü. Otomobilin su dolu havuza düştüğünü gören otopark görevlileri, yardıma koşarak kadını
aracın camından çıkardı. Çevreden gelen vatandaşlar kadını sakinleştirmeye çalışırken, olay yerine polis ve çekici çağrıldı. Bu arada vatandaşlar bağladıkları halatla otomobilin suya batmaması için yoğun çaba harcadı.
Kadını kurtarılmasını sağlayan Mert İpek, "Otomobil köşedeydi. Frene basayım derken gaza bastı. O anda araç hızlanıp suya düştü. Suyun kaldırma gücüyle otomobil batmadı. Biz de koşarak sürücüyü camdan çıkardık" dedi.
Otomobil olay yerine gelen çekiciyle havuzdan çıkarılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.