Fuara, TED Kdz. Ereğli Koleji 12. sınıf öğrenci ve velilerinin yanı sıra Kdz.Ereğli Fen Lisesi, Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi, Kdz.Ereğli İMKB Atatürk Anadolu Lisesi, Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesi, Kdz. Ereğli Denizcilik Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla 920 öğrenci TED Kdz. Ereğli Kolejinde ağırlandı. Türkiye’nin dört bir yanından 15 üniversitenin ve 40’a yakın tanıtım uzmanının katıldığı fuarda tanıtım uzmanları stantlarında broşür, tanıtım kitapçıkları, sunumlar yaparak öğrencilere üniversiteleri, bölümleri tanıtıldı. Öğrenciler üniversite temsilcileri ile tanışarak, üniversitelerin genel yapısı, imkânları, puanları ve bölümlerin içerikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

 

ÜNİVERSİTELER TANITTI

Konuya ilişkin TED Kdz.Ereğli Koleji'nden verilen bilgiler ise şu şekilde: "Üniversite tanıtım fuarına; TED Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi katıldı.

 

16 FARKLI MESLEK

Eş zamanlı olarak gerçekleşen Meslekler Günü etkinliğinde de 16 farklı meslek alanından meslek uzmanlarını, TED Üniversitesi akademisyenlerini mesleklerini tanıtmak üzere TED Kdz. Ereğli Koleji’nde ağırlandı. Meslekler Günün’de TED Üniversitesi akademisyenlerinden Mimarlık, Arş. Gör. Çağrım Koçer;  Bilgisayar Müh.,Dr. Bilgin Avenoğlu; Makine Müh., Yrd. Doç. Dr. Kutluk Bilge Arıkan; Endüstri Müh., Yrd. Doç Dr. Çağrı Latifoğlu; Psikoloji, Yrd. Doç. Dr. Nevin Solak; Elektrik ve Elektronik Müh., Yrd. Doç. Dr. Tolga İnan; Ekonomi, İktisat ve Matematik, Dr. Engin Özkan; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlikve  Sosyoloji, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Umut Parmaksız tarafından tanıtıldı. Meslekler Günü’de Ereğli’ de mesleklerini icra eden, alanlarında başarılı olan konuşmacılar da vardı. İç mimarlığı anlatmak için Gizem Duysak.

 

DAHA GÜÇLÜ ADIMLAR

Üniversite Tanıtım Fuarı ve Meslekler Günü etkinlikleri düzenlenirken öğrencilerin fuarda edindikleri deneyimler ve bilgiler ile kendilerine mesleki alanda yol haritası belirlerken daha güçlü adımlar atması amaçlanıyor. Organizasyon TED Kdz. Ereğli Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi’nden Ortaokul PDR Uzmanı Mahmud TAŞ, İlkokul ve Okul Öncesi PDR Uzmanı Esra KURU, PDR Bölüm Başkanı ve Lise PDR Uzmanı Esra Nur ÜÇKOL tarafından düzenlenmiştir"