Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilcisi Cengiz Başaran, 'Ek ders ücreti gaspına son verilsin' başlığı adı altında yaptığı açıklamasında "Yürürlükte bulunan ek ders ücreti ile ilgili uygulamaya göre, mesleki çalışma döneminde ilköğretim öğretmenlerine iki haftayı geçmemek üzere haftalık 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Bu durumda öğretmenlerimiz açısından hak kaybı ortaya çıkmakta, iki haftayı geçen sürelerin ek ders ücretleri gasp edilmiş olmaktadır" dedi.
Başaran, AKP hükümetini de eleştirerek iktidarın öğretmenleri mağdur ettiğini vurguladı.
"Gereken önlemleri derhal alarak mağduriyeti ivedilikle ortadan kaldırınız" diyen Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilcisi Cengiz Başaran, açıklamasında şunları kaydetti:
"2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına ilişkin hazırlıkların fiilen başladığı şu günlerde, sorunlar yeniden gündeme gelmeye başlamıştır.
Bu sorunların güncel olanlarından biri de ilköğretim öğretmenlerinin 1 Eylül'den itibaren başladıkları mesleki çalışmalar ile ilgilidir. Bilindiği üzere ilköğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin tatil öncesi mesleki çalışmaları öğretim yılı sonunda derslerin sona ermesi ile başlamış, Temmuz ayının ilk iş gününe kadar devam etmiştir. Şu anki mesleki çalışma dönemi ise 1 Eylül tarihi itibarıyla başlamış olup, derslerin başladığı güne kadar sürecektir. Her iki durumda da mesleki çalışma süresi iki haftayı geçmektedir. Oysa yürürlükte bulunan ek ders ücreti ile ilgili uygulamaya göre, mesleki çalışma döneminde ilköğretim öğretmenlerine iki haftayı geçmemek üzere haftalık 15 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Bu durumda öğretmenlerimiz açısından hak kaybı ortaya çıkmakta, iki haftayı geçen sürelerin ek ders ücretleri gasp edilmiş olmaktadır!
Anayasa Mahkemesi'nin sayısız kararında da belirtildiği üzere; çalışanların korunması, emeğin sömürü aracı olmasının önlenmesi devletin en önde gelen ödevlerindendir. Çalışanlarını korumakla, çalışanlarının aleyhine olan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmakla yükümlü olan AKP hükümeti, hukuka aykırı dava konusu işlemiyle öğretmenleri mağdur etmiştir. 
Bakanlığı uyarıyoruz!
Gereken önlemleri derhal alarak mağduriyeti ivedilikle ortadan kaldırınız.
Aksi durumda, hukuksuzluğa neden olanlar, mağduriyet psikolojisinin ne anlama geldiğini yaşayıp öğreneceklerdir."