Kdz. Ereğli'de BOTAŞ'tan devir alınan boru hatlarının otomatik açma kapama sistemindeki arızadan kaynaklanan gaz kokusu, paniğe neden oldu. Borulara verilen ilaçlı maddeden etkilenen Kadri Yılmaz Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde toplandıktan sonra evlerine gönderildi.
Ereğli'de sabah saatlerinde doğalgaz boru hatlarının otomatik açma kapama sisteminde arıza meydana geldi. İlçenin birçok yerinde hissedilen gaz kokusu nedeniyle tedbir alındı. Sistemde düşen gaz basıncı nedeniyle onarım çalışması başlatıldı. Çalışmanın tamamlanmasıyla sistem yeniden açıldı. Çalışma sonucu doğalgaz borularına verilen ilaç nedeniyle ilçenin doğalgaz hattı bulunan bölgelerinde önemli derecede koku hissedildi.
Yaşanan panik nedeniyle doğalgaz firması, şikâyet olan bölgelerde inceleme yaptı. Ereğli Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi'nde hissedilen koku, öğrencilerin panik yaşamasına neden oldu. Okul idaresi öğrencilerin bir süre dışarı çıkmasına izin vermedi. Ancak bazı öğrencilerin rahatsızlanması, üzerine öğrenciler dışarı çıkarıldı. Doğalgaz firması yetkilileri okulda yaptığı incelemede gaz kaçağının bulunmadığını belirtti. Korku yaşayan öğrenciler evlerine gönderildi.

BİR ANDA GAZ KOKUSU YAYILMAYA BAŞLADI
Öğrencilerden Gözde Turhan (18) yaşadıklarını şöyle anlattı: "Dersteydik. Bir anda gaz kokusu sınıfa yayılmaya başladı. Dışarıya çıkmak istedik. Ama öğretmenler ilk etapta bir şey olmaz diyerek çıkarmak istemedi. Ben dâhil bazı öğrenci arkadaşlarımızdan fenalaşanlar oldu. Bu şekilde dışarıya çıkabildik. Güvenliğe dışarıya çıkmak istediğimizi söyledik. İzin verilmiyor diye dışarıya çıkartmadılar."
Öğrencilerden Asya Güneş (18) ise yayılan kokudan midesinin bulandığını ve başının döndüğünü söyledi.
Velilerinden Bünyamin Öztürk de olayı arkadaşlarından haber alır almaz okula geldiğini ve çocuğu başta olmak üzere diğer öğrencilerin durumunun iyi olduğunu gördükten sonra rahatladığını kaydetti.
Öte yandan belediye hoparlörlerinden doğalgaz firmasının açıklaması anons edildi. Yapılan anonsta arızanın giderildiği belirtildi.