Kdz. Ereğli’de Değişim Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve www.ereglininsesi.com adresli interaktif gazetenin sahibi Hüseyin Orhan Cumhuriyet Savcılığına “Can güvenliğim yok” başvurusunda bulunduktan sonra ilçe Kaymakamlığından da “koruma” istedi.

Bu olay ile ilgili olarak Hüseyin Orhan’ın haber merkezimize gönderdiği ileti aynen şöyle:

“Ereğli Belediye Başkanı ile ilgili yaptığı haber ve yorumlarından dolayı tehdit alan Gazeteci Hüseyin Orhan, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu bulunduktan sonra Ereğli Kaymakamlığı’na da müracaat ederek can güvenliğinin tehlikede olduğunu bildirdi.

Değişim Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve www.ereglininsesi.com adresli interaktif gazetenin sahibi Hüseyin Orhan, Posbıyık ile ilgili yaptığı yorum ve eleştirilerden sonra aldığı tehdit mesajlarını Cumhuriyet Savcılığı’na bildirmişti.

Orhan bugün de can güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle Kaymakamlığa müracaat etti.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Hüseyin Orhan’ın dilekçesini alarak acil olarak Emniyet Müdürlüğü’ne havale etti.

Hüseyin Orhan yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

“Bir süredir elektronik posta yolu ile tehdit, hakaret ve küfür içeren mesajlar almaktaydım. İlk günlerde pek ciddiye almadım. Ancak tehdit mesajları devam ettiği için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum.

Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduktan sonra da tehdit mesajları devam etti. Hakaret eden ve tehditte bulunan şahıs, Allahtan başka kimseden korkusunun olmadığını, şu anda yurt dışında bulunduğunu ve dönüşünde hesap soracağını vurguluyordu.

Bu mesajlarını da Savcılığa bildirdikten sonra can güvenliğim ile ilgili Kaymakamlığa müracaat etme gereği hissettim…

20 Yıldır gazetecilik yapıyorum. Yaptığımız eleştiri, yorum ve haberler tamamen demokratik kurallar çerçevesinde olup, hiç kimseye hakaret içermediği gibi basın kanunları çerçevesinde yapılmaktadır. Kimseden korktuğumuzdan değil. Ancak; kalleşliğe can dayanmaz…

Bu nedenle müracaat etme gereği hissettim.

Tehdit mesajları gönderen şahıs açıkça isim ve meil adresini de vererek ‘Ben buyum, emin olun sahte isim falan değil’ diyor.

Yargının tespiti olmadan kamuoyuna isim açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum…

Her şeye rağmen emin olmak için Savcılığa suç duyurusunda bulunup IP adreslerinin tespitini istedim. Meiller yurt dışından ve şu anda şahsın bulunduğu ülkeden geliyor…

Türk adaletine güveniyorum…”