Geçen yıl Teksas'ın Houston kentinde ameliyat olan Gazeteci Ali Suat Eser, geçen hafta Ankara'ya giderek, kendisini sevk eden doktorların ilk kez kontrolünden geçti. A.Ü. Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi iken görevinden emekli olan ve halen Özel Medicana İnternational Ankara Hastanesi Medikal Direktörü görevini yürüten Prof. Dr. Tümer ÇORAPÇIOĞLU, 1,5 yıl önce ABD'ye sevk ettiği hastası Ali Suat Eser'i görünce maşallah demeden duramadı.

BİLGİMİZ VAR, GEREKLİ CİHAZ VE PARÇAMIZ YOK.
Houston St.Luke's Episcopal Hospital'den verilen raporları ve CD'yi inceledikten sonra  şunları söyledi.
40 yılı aşkın süre önce Hoçkin hastalığı nedeniyle gördüğün şua-radyoterapi sonucu vücudunda oluşan olumsuzluklardan birisi olarak kalp kapakçığı kuruduğu için kalp kapakçığını burada ameliyatta değiştiremedik.
Bunun üzerine kapakçığa dokunulamayacağına, kalbin başka bir yerine kapakcık görevi  yapacak parça takılıp, kan dolaşımını buradan sağlanmasına karar verdik.
Apiko- Aortik Konduit dediğimiz parçayı ithalatı durdurulduğundan tüm çabamıza rağmen yurtdışından getirtemedik. Parçanın bulunduğu Houston'a sevk ettik.
İyi ki seni doğru yere göndermişim. İstediğim parçayı, istediğim gibi ameliyat edip takmışlar. Bu rapor ve CD'yi incelediğimde ne kadar doğru karar verdiğimi görmekten mutluluk duydum. Keşke parçayı Türkiye'ye getirtebilseydik ve ben taksaydım. Bilgimiz var, ama gerekli cihaz ve parçamız yok. Buna üzülüyorum.
Houston 'da ameliyat sonrası da epeyce başka operasyonlar geçirmişsin. Senin yaşadıklarına bakınca bugünkü durumunu görmek mutluluk veriyor. Üstelik Hoçkin  tedavisi de görmüş birisi olarak, hem kalp hem de karaciğer sorununu atlatman büyük başarı.

HOUSTON'DAYKEN DE
YAKINDAN İZLEDİK
A.Ü. Tıp Fakültesi Kardiyovasküler Cerrahi Ana Bilim Dalı(ABD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa ŞIRLAK da Eser'e Çok iyi gördüm dedi.
Houston St.Luke's Episcopal Hospital'den verilen rapor ve CD'yi inceleyen Prof. Dr. Mustafa ŞIRLAK, kendisinin de aynı hastanede 6 ay görev yaptığını belirterek şunları söyledi.
Ameliyat ve sonrasını oradaki doktor arkadaşlar aracılığıyla yakından izledik. Yaşadıklarınla ilgili sürekli bilgi aldık. Şu andaki durumun, yaşadığın süreci göz önüne aldığımızda umut ve sevinç verici. Felç konusunda sabır ve hareket gerekiyor. Kan dolaşımı yeni düzeliyor.
Geçen yıl Ankara'daki ameliyat ekibinde bulunan Prof. Dr. Mustafa ŞIRLAK, Eser'in hastanede kaldığı sürede yaşama bağlılığını çok iyi gördüğünü belirtirken dümbelekçi arkadaş  esprisini anımsatınca Eser'in şaşkınlığını görünce Ben unutmam diyerek gülüştüler.
Gazeteci Ali Suat Eser, ayrı ayrı hastanelerinde ziyaret ettiği her iki profesöre de teşekkür ederek ayrıldı.Ankara'da kaldığı sürede Trabzon Yatılı Öğretmen Okulu arkadaşlarından, eski köy hizmetleri bölge müdürü Bekir Sami Demir yalnız bırakmayıp, doktorlara birlikte gittiler.