Erdemir emeklisi ve Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli eski ilçe yöneticilerinden, Ereğli Memleket Gazetesi’nin gönüllü destekçileri ve emekçilerindan Muhsin Ercan yaşama veda etti. Bir süredir rahatsız olan ve tedavisine İstanbul’da devam edilen Muhsin Ercan’ın vefatı büyük üzüntü yarattı.

Ercan’ın cenazesi 15 Şubat 2019 Cuma günü İstanbul Kanlıca Camisinde kılınacak olan ikindi/cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

Gazetemiz Muhabirlerinden Eyüp Bektaş, kırk küsur yıl önce  Muhsin Ercan’ı  Ereğli Memleket Gazetesi’nde Turan Kayalı’nın yanında O’nun arkadaşı olarak tanıdığı belirtti. Bektaş,  Muhsin Ercan ile daha sonraki süreçte DSP’deki siyasi mücadelede omuz omuza olduğunu vurgularken “O güzel gözlü insanı” toplumda ötekileştirme hastalığına tutulanlara “Muhsin Abi gibi sevgi dolu olun. İnsanlara merhaba  deyin/demeyi öğrenin” diyerek örnek gösterdiğini ifade etti.

 

GAZETECİ NAZIM ALPMAN’IN MESAJI

 

BİR GÜZEL INSANIN VEDASI... 
Zonguldaklı Muhsin Ercan yaşamının ağırlıklı bölümünü Ereğli'de yaşadı. Ereğli Demir Çelik'te iş hayatına başladı. Benim Zehra halamın büyük kızı Gönül Ablamla Orada evlendi. (Böylece Beykoz'un damadı oldu.)Iki kızı Esra ve Ebru orada dünyaya geldiler. Ama Muhsin Abim sorulduğunda hep "Zonguldaklıyım" derdi. Ne farkı var ki, ha Ereğli ha Zonguldak? diye sormuştum bir gün Ereğli sahilindeki bir balıkçı meyhanesinde... Itirazının felsefi boyutu vardı: 
-Herkesin memleketi dut ağacından düşüp kolunu kırdığı topraktır!.. 
Muhsin Abim kolunu Zonguldak'daki dut ağacının altında kırmıştı. 
Kolunu kırdı ama kimsenin kalbini kırmadı. Herkesin derdiyle ilgilenmeyi görev kabul etti. Bu yüzden Ereğli'nin en çok sevilen kişileri arasında ön sırada yer aldı. 
Hayatının son döneminde de ağır hastalık koşullarına karşı büyük bir direnç gösterdi. Böylece yıllardır birbirini göremeyen eş dost akraba yakın arkadaş herkesi Taksim Acıbadem Hastanesinde buluşturdu. Son gayretle yoğun bakımdan çıkıp odasında yüzyüze vedalaştı. Bu da Muhsin Abimin yapığı son iyilik oldu. 
Bugün ikindi vakti Kanlıca Camiinde bu güzel insanla vedalaşacagiz, damadı olduğu Beykoz'da kalbimize gömeceğiz.