Sakarya Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uymaz, olağan denetime gelen Basın İlan Kurumu İl Müdürü Recep Polat, Basın İlan Kurumu denetçileri Devrim Ersen Özgergin, Ökkeş Duran Atılgan ve denetime gazeteci temsilci olarak katılan Mustafa Süke'ye silahla ateş açtı. Saldırıda Basın İlan Kurumu Denetçisi Devrim Ersen Özergin (40), hayatını kaybederken, İl Müdürü Recep Polat ve gazeteci Mustafa Süke yaralandı. Ökkeş Duran Atılgan ise yara almadan kurtulmayı başardı. Saldırıda ağır yaralan Sakarya Basın İlan Kurumu İl Müdürü Recep Polat'ın ameliyata alındığı ve şuan için durumunun iyi olduğu bildirildi. Denetçilere beylik tabancasıyla ateş eden Sakarya Anadolu Gazetesi Sahibi Adnan Uymaz'ın da saldırının ardından kaçtığı ve henüz yakalanamadığı öğrenildi. 

Saldırının ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, bir açıklama yayımlayarak, olayı sert bir dille kınadı. Sertel, Saldırıyı gerçekleştiren Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uymaz'ın gazete sahibi olmanın dışında gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Adnan Uymaz, masum insanın, bir görev şehidinin katilidir dedi.

Sertel, görevlerini yapan denetçilere yönelik saldırının alçakça bir durum olduğunu belirtirken, önüne gelen herkesin ilan amacıyla gazete kurduğu bir sistemde bu tip olayların kaçınılmaz olduğunu savundu.

GAZETECİLİKLE İLGİSİ YOKTUR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, açıklamasında, şunları söyledi:

Basın İlan Kurumu görevlilerinin yıllık olağan denetimlerini yaparken saldırıya uğramaları alçakça bir durumdur. Saldırıyı gerçekleştiren Anadolu Gazetesi'nin sahibi Adnan Uymaz'ın gazete sahibi olmanın dışında gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Çünkü gazeteci hiçbir zaman silaha sarılmaz. Çünkü gazeteci eğer bir haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar.

Üyesi olduğum Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda da sık sık dile getirildiği üzere, özellikle bazı bölgelerde, bazı şehirlerde bu meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayanların 'ticari çıkar' kaygısıyla gazete kurmaları, tehdit, şantaj dolu haberlerle meslek etiğinden uzak hareket etmeleri, bu mesleğe çok ciddi zarar vermektedir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak aramızda bu yolu, yöntemi izleyenlerin hiçbir zaman yeri yoktur.

Gerek resmi yollarla gerekse mesleki dayanışma ile 'çıkar' amacıyla gazete kuranların, yayımlayanların aramızda asla olmamalıdır, olmayacaktır da. Bu kişilere müsamaha gösterildiği takdirde bu mesleğe nasıl bir leke düşürüleceğinin örneği ne yazık ki Sakarya'da yaşanmıştır. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren Sakarya Anadolu Gazetesi Sahibi Adnan Uymaz, masum insanın, bir görev şehidinin katilidir. Saldırıda hayatını kaybeden Devrim Ersen Özergin'e Allah'tan rahmet dilerken, yaralanan İl Müdürü Recep Polat, denetçi Ökkeş Duran Atılgan ve gazeteci Mustafa Süke'ye acil şifalar diliyorum. Genel Müdür Sayın Mehmet Atalay'ın şahsında Basın İlan Kurumu ailesine de başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.