Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle düzenlediği gecedeki konuşmasında  “65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımız bugünden itibaren Ereğli’de ücretsiz ulaşım hakkından yararlanacaktır” açıklamasında bulunduğuna dikkat çeken Gazeteci Ali Suat Eser “umarım uygulanır” dedi.

 

Geçirdiği kalp rahatsızlıkları sonrasında aktif gazetecilikten kopmak zorunda kalan Ali Suat Eser bu konudaki görüşlerini şöyle ifade etti:

 

“Engelliler, Gazi ve 65 yaş üstü kişilerin şehir içi taşımacılığı ücretsiz yapmalarını sağlayan yasanın müjdesini dönemin Başbakanı 12 Şubat2013'te vermiş ve yasa 12 Temmuz 2013'te TBMM'de kabul edilip, önceki Cumhurbaşkanınca 2 Ağustos 2013'te onaylanarak Resmi Gazetede yayınlanmıştı.
Uygulanabilmesi için Bakanlık Yönetmeliği de 04/03/2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ancak, diğer şehirlerde uygulanan bu YASA Kdz.EREĞLİ’DE UYGULANAMIYORDU...


Yönetmeliğin yayınlanmasından 26 gün sonra yapılan seçimde Kdz.Ereğli’de yerel yönetim de iktidar partisine geçmişti… 


9 ay sonra Sayın Başkanın yasayı uygulayacakları “müjdesi” (!), gerçekten “müjde” oldu hani…
Yani dönemin başbakanı ve bugünkü Cumhurbaşkanının yasanın çıkacağını müjdesini vermesinin ardından neredeyse 2 yıl sonra, yasanın Mecliste kabulünden 1.5 yıl, yönetmelik kabulünden 9 ay sonra Ereğli’de uygulanabileceğini öğrenebilmekten ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz. 

 

UMARIM UYGULANIR.”