TGC ile KAS’ın ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Projesi çerçevesinde hayata geçirilen eğitim seminerlerinin 70’incisi 11 Nisan Cuma günü İskenderun Anemon Otel’de yapılacak. Seminerin ardından saat 19.00’da ‘2013 Yerel Gazetecilik Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerine takdim edilecek.

 

İSTANBUL -Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel medya seminerleri devam ediyor. 70’inci yerel medya semineri İskenderun’da yapılacak. Anemon Otel’de düzenlenecek seminere; Kahramanmaraş, Hatay, İskenderun ile Kilis çevre il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katılacak. 


Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop’un açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 2 oturum yapılacak.

 

Seminerde medyanın sorunları tartışılacak
Moderatörlüğünü TGC Hatay Temsilcisi Mithat Kalaycıoğlu’nun yapacağı ilk oturumda; TGC önceki Başkanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Erinç “Medyanın Halleri”, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilik Etik İlkeleri”; TGC Genel Sekreter Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, “Haber Yazım Kuralları”, TGC Yönetim Kurulu Üyesi-CNNTÜRK muhabiri Göksel Göksu, “Medyada Kadın Olmak”; başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verecek.

 

Seminerin ikinci oturumunda İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve TGC Bizim Gazete yazarı Kerim Evren “Haberde dil yanlışları”, TGC Yönetim Kurulu Üyesi karikatürist Kamil Masaracı “Medya ve Karikatür”; Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Kemal Erdemol “Medya ve Dış Haberler” başlıklı birer konuşma yapacak. Oturumun başkanlığını Ses Gazetesi’nden Akın Bodur üstlenecek. Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.

 

Yerel gazetecilik ödülleri sahiplerini bulacak
Ardından yerel medyayı desteklemeyi sürdüren TGC'nin KAS ile birlikte düzenlediği ödüllerle yerel basının en iyilerine düzenlenen ödülleri takdim edilecek. Saat 19.00’da başlayacak törende; 2013 Yerel Gazetecilik Ödülleri sahiplerine verilecek. Ödül töreni, TGC Başkanı Turgay Olcayto ve KAS Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop’un açılış konuşmalarıyla başlayacak. Törende; haber dalında Serpil Korkmaz’a, sayfa düzeni dalında Tuncay Şükür’e, haber dalı mansiyonu Osman Doğan’a, sayfa düzeni mansiyonu İbrahim Başçı’ya, fotoğraf mansiyonu Tolga Sağlam’a verilecek.