Zonguldak Valiliği aracılığı ile  Zonguldak Gazeteciler cemiyeti toplu konut projesinde ihale aşamasına gelindiği bildirildi., ZGC heyeti ve Zonguldak Valiliği İl Basın Kontrol Müdürü Mehmet Zafer Alas ile  birlikte TOKİ Halkalı/İstanbul merkezine yapılan ziyarette,  Uzman Süleyman  Hilmi Önal’ın  ‘’ ZGC Basın sitesin de ihale Mart sonu veya Nisan ilk haftasında gerçekleşecek’’ dediği şöyle aktarıldı:

 

Yapılan görüşmelerde ilk önce TOKİ Konur kredileri dairesi başkanlığı ön talepler ve satış organizasyonu uzmanı Süleyman Hilmi Önal ile görüşüldü.

ZGC başkanı Akbıyık ,uzman Önal’a Sayın Valimiz Ali Kaban, imzalı üst yazıyı takdim etti.

ZGC Basın sitesinde ,başvuruda bulunan ,kati teminatlarını yatıran, 91 üyenin ve meslektaşlarımızın bilgileri bulunan yazılı dosyayı da teslim eden Akbıyık, süreç hakkında ve son nihai durum için bilgilendirme talep ve isteğinde bulundu.

TOKİ uzmanı  Önal , ZGC basın sitesinin çok iyi durumda seyrettiğini , başvuruların tamamlandığını , ihale sürecinin başladığını , Mart ayı  veya en geç Nisan ayının  ilk haftasında, ihalenin da yapılacağını ifade etti.

 

TOKİ ön talepler ve satış organizasyon şube müdürü Oğuzhan Öztürk ’’ ZGC Basın sitesinde 2017 Ağustos ayında inşaat başlayacak’’  

 



TOKİ ön talepler ve satış organizasyon şube müdürü Oğuzhan Öztürk ziyaretinde yapılan açıklamada ise şunlar ifade edildi.

Öztürk, ZGC Basın sitesinde önemli ilerleme kaydedildi. 2 Kasım 2016 günü itibarı ile ihale sürecini başlattık. Tüm çalışmalar tamamlandı. Yakın zamanda proje ile ilgili tarafımıza sunum yapılacak, Mart sonu veya en geç Nisan ilk haftasında ihaleye çıkılmış olacaktır. Kırk günlük ihale süreci sonrası ihale kesinleşmiş olacaktır .Ağustos ayında veya en geç eylül ilk haftasında, yer teslimi yapılıp, inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde  başlanılacaktır. İnşaat kısa sürede inşallah  bitirilecektir.

2017  sonu veya 2018 ilk aylarında kati başvuruda bulunan konut sahipleri ile kesin sözleşmeleri yapacağız. Bu kesin sözleşmede kati başvuruda bulunan konut sahipleri.  ikinci ödeme tutarlarını bankaya yatıracaklar. Kesin maliyet hesapları çalışmalarımızda sürüyor. Bu konuda tüm üyeleriniz, ikinci ödeme hazırlıklarını, kesin sözleşme tarihinde yapacaktır. 110 konutlu basın sitesinde çok az sayıda kalan konutların tekrar verilmesi ve değerlendirilmesi adına, ZGC genel merkezimizin tasarrufuna sunacağız. ZGC üyesi gazeteci arkadaşlarımız bu çalışma ile  sınırlı sayıda ki konutlarından faydalansınlar. dedi.

 

ZGC heyetinde , ZGC başkanı Derya Akbıyık, ZGC onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz ve denetim kurulu üyesi Süleyman Şen  yer aldı.

 

Heyet daha sonra toplu fotoğraf çekimi ile TOKİ merkezinden ayrıldı.

ZGC Başkanı Akbıyık “TOKİ Basın sitesi projemiz çok iyi ve olumlu yolda. Bugün İstanbul TOKİ Halkalı merkezinde üst düzey yaptığımız görüşmelerden de umutlu ve mutlu döndük. TOKİ Halkalı  İstanbul, merkezinde yaptığımız üst düzey görüşmelerde, Öztürk müdürüme ve uzman Önal bey’ e de  yakın ilgi ve alakalarından, dolayı da teşekkür ediyoruz.

Ayrıca TOKİ ye yaptığımız ziyaret ve seyahatte bizlerle olan yanımızda yer alan Zonguldak Valiliği özel kalem müdürümüz, Mehmet Zafer Alas’ a  teşekkür ediyorum.

Sayın Valimiz  Ali Kaban’ın  basın sitesi  projemize verdiği destek ve katkılar bizler için çok önemli ve değerli, tüm meslektaşlarım ve üyelerim  adıma çok teşekkür ediyoruz” dedi.