Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) üyeleri geçtiğimiz günlerde yapılan üye toplantısında bir araya gelerek farklı konularda görüş alış verişinde bulundular.
KGD Genel Sekreteri Sinan Çetinbakış'ın yönettiği toplantıya katılan üyeler tek tek söz alarak kongre sürecine giren derneğin yeni yapılanma döneminde nasıl olması gerektiği yönünde görüşlerini paylaştılar.
Üyeler, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin mesleki dayanışma adına bugüne kadar gösterdiği çabaların Türkiye'de örnek gösterildiğini belirterek aynı anlayış ve sorumlulukla devam edilmesini istediler. Çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda genç muhabirlerin görüşleri de dikkatle dinlendi. Genç gazeteciler yeni dönemde kendilerine de yer verilmesini isterken bugüne kadara gördükleri çabalara destek olmak istediklerini ve daha fazla sorumluluk almak istediklerini söylediler.
Toplantıda konuşanlar arasında bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin mesleki dayanışma ve paylaşımda ki öneminin çok büyük olduğunu belirterek üyelerin düşünce ve uygulamalarıyla daha fazla katılımının önemini hatırlattı.
Yönetim adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz ise Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin üyelerine teker teker teşekkür ederek yaptıkları çabaları hatırlattı. Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin her üyesinin söz aldığı demokratik bir mesleki örgüt olduğunu belirten Öksüz, Tüm üyelerin düşüncesini, fikrini bu kadar açık beyan edebildiği başka bir sivil toplum örgütü yok. Siyasi partilerde ve pek çok STK'nın toplantılarında konuşana kızarlar biz konuşmaya kızmayı denedik. Basında kalite istiyorsak önce kendimizden, sorumluluklarımızdan başlayacağız. Fikir işçisi olmak çok önemli sorumluluk gerektiriyor. Bazı şeyler değişti. Canımızın istediğini konuşabiliriz belki ama yazamayız. Bu değişime ayak uyduramazsak, bu yönde çaba göstermezsek ne daha özgür olabiliriz, ne de saygınlığımız kalır. Mesleki eğitime bu kadar önem vermemizin nedenlerinden biri de bu. Yeni dönem eksikliklerin giderilmesi için fırsat olacak dedi.
Gösterilen katılımın ve ilginin KGD'nin bazı algıları değiştirmiş olduğunu bir kez daha görmekten mutlu olduğunu belirten Genel Sekreter Sinan Çatinbakış ise Bazen çalışma performansı her zaman aynı düzeyde gitmiyor. Bugün görülüyor ki daha aktif ve daha fazla çalışan bir yapıya ihtiyaç var. Karaelmas Gazeteciler Derneği mesleki dayanışma adına bazı şeyleri gerçekten başarmış ki hepimiz buradayız. Bu bile başlı başına yeterli bir durum. Yeni dönemde daha aktif bir sürecin olacağını şimdiden görmek mümkün diyerek katılımcılara teşekkür etti.