Zonguldak'ta, CHP'li Belediye Meclis üyesinin bir basın mensubuna küfretmesine tepki gösteren gazeteciler, belediyedeki toplantıyı terk etti.

İddiaya göre, kentte günlük yayın yapan yerel gazetenin genel yayın yönetmeni Atilla Öksüz, imar konusunda yapılacak toplantı için Zonguldak Belediyesi binasına geldi. Bu sırada Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i gören ve birlikte makama çıkan Öksüz, CHP'li Belediye Meclisi üyeleriyle karşılaştı. Bu sırada CHP'li Belediye Meclisi üyelerinden Orhan Yücel, gazeteci Öksüz'e küfür ettiği iddia edildi. Daha sonra Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir ve bazı belediye meclis üyelerinin araya girmesiyle toplantı başladı. Toplantıda konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Gazetecilik gerçekten zor ve koşturmayla geçen bir meslektir. Özellikle meclis kararlarımıza sizler yoğun olarak katılıyorsunuz. Ancak bazen bilgi kirliliği oluşuyor. Bu bilgi kirliliğinin açıklığa kavuşturabilmek için buradayız." dedi.

Başkan Akdemir, yaşanan üzücü olay nedeniyle gazeteci Öksüz'den belediye meclisi üyesi adına özür diledi. Toplantı sırasında gazeteci ile belediye meclis üyesi Orhan Yücel arasında tartışmanın yeniden alevlenmesi üzerine Öksüz ve diğer gazeteciler de toplantıyı terk etti.