Karaelmas Gazeteciler Derneği ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında geleneksel hale getirilen gazeteci ve ailelerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Check Up'tan geçirilmesi projesi başladı. BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap'a teşekkür ziyaretinde bulunan gazeteciler, projeye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında BEÜ ile KGD arasında yapılan anlaşma gereği gazeteciler ve ailelerinin, Check Up'tan geçirilmesi projesi başladı. KGD üyeleri, BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap'ı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti. KGD Başkanı Mustafa Emen de kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alması için zor şartlarda gece gündüz demeden çalışan gazetecilerin sağlık taramasından geçmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

MESLEK ÖRGÜTLERİNİN PROJEYİ SAHİPLENMESİ BİZLERİ MUTLU ETTİ

Başka BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Emen, "Bu proje bizler için çok önemli. Daha öncede KGD öncülüğünde bu projeyi yapmıştık. Meslektaşlarımız bu projeyi çok sevdi ve önemsesi. Bu yılda yapmak istediğimizi üniversiteye bildirdik. Sağolsunlar bizleri kırmadılar. Diğer meslek örgütlerine de haber verilmesini istedik. Çünkü meslektaşlarımızı ayırmıyoruz. Meslek örgütlerinin rekabetinden gazeteciler kazanmalı. Bizler kimseyi küçümsemeden meslektaşlarımız için iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Onların da projeyi sahiplenmesi bizleri sevindirdi. Ancak çok sahiplenmişler ki projeyi kendileri ortaya çıkardığı söylemeye çalışıyorlar. Biz bu polemiklere girmiyoruz. Kazanan meslektaşlarımız olsun diyoruz." dedi.

Check Up’a girmek isteyen gazetecilerin BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimlik’e gitmesi ve kendilerini tanıtması yeterli olacaktır. Proje, 17 Ocak cuma günü mesai sonuna kadar devam edecektir.