Sporcular gibi özel pasaporta sahip olacak gazeteciler vize sorununu yaşamayacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, sporcular için gerçekleştirilen hizmet pasaportu (gri pasaport) uygulamasını gazeteciler için de başlatacaklarını açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatıyla çalışmalara başlandığını anlatan Atalay  “ Özellikle sık sık yurtdışına gitmesi gereken ve vize sorunu yaşayan gazetecilerimize süreli hizmet pasaportu vereceğiz. Hazırladığımız 700 kişilik listede televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri, dış politika yazarları, Ankara Temsilcileri ile Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızı izlemekle görevli basın mensupları yer alıyor” dedi.

Görevleri nedeniyle sürekli yurtdışına çıkması gereken gazetecilerin vize sorununa çözüm getireceklerini dile getiren Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay 700 gazetecinin 2010 yılında süreli hizmet pasaportuna kavuşacağını müjdeledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 29 Ağustos’ta Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin açılış töreninde gündeme getirdiği uygulamanın ayrıntılarını açıklayan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay önümüzdeki yıl pasaportların sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

SPORCULARDAN SONRA SIRA GAZETECİLERDE

Gençlik ve Spor Genel Müdürü olduğu dönemde sporcuların yurtdışına çıkışlarını kolaylaştırmak amacıyla gri pasaport verilmesi uygulamasını hayata geçiren Mehmet Atalay o günden bu yana spor adamları ve yöneticilerinin sorunsuz bir şekilde, vize kuyruklarında beklemeden yurtdışına çıktığını belirtti. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatı üzerine bir çalışma başlattıklarını anlatan Atalay “Emniyet Genel Müdürlüğü Oğuz Kaan Köksal ve Yabancılar Daire Başkanlığı ile bir dizi görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda gazetecilere gri Pasaport verilmesi hususunda mutabık kalındı. Gazete, dergi, televizyon ve haber ajanslarının genel yayın yönetmenleri, Ankara temsilcileri, dış haberler müdürleri, diplomasi muhabirleri, dış politika yazarları ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirleri, foto-muhabirleri ve kameramanların yer aldığı 700 kişilik bir liste hazırlandı” dedi. Daha sonra gelecek talebe göre kapsamı genişletilebilecek olan bu listenin gerekli kurumlara iletildiğini dile getiren Atalay ” Böylece gazetecilerimizin vize kuyruğu çilesi de bitmiş olacak” diye konuştu.