Türkiye’de gazetecilere yönelik şiddetin olağan hale getirildiğine dikkat çeken TGC Yönetim Kurulu, Edirne’de 3 gazeteciye saldıran kişilerin en kısa sürede adli makamlarca bulunmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bir basın açıklaması yaparak Edirne’de 3 gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı. Cemiyet açıklamasında 6 Mayıs Cuma akşamı Edirne’de Güneydoğu Avrupa Gazeteciler Derneği (AGD) Başkanı Bülent Ayan, Sabah Gazetesi Muhabiri Murat Savaş ile Edirne Gazetesi Muhabiri Birol Çakan’a saldıran iki kişinin en kısa sürede yakalanmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti:

“Üç gazeteci, Edirne’de Saraçlar Caddesi'ndeki bir restoranda basketbol karşılaşmasını tv'den izledikten sonra evlerine gitmek üzere ayrılmış, buradan Tahtakale Caddesi'ne çıkan ara sokakta yürürken kimliği meçhul iki kişinin saldırısına uğramışlardır. Saldırganlar gazeteci Bülent Ayan'ın çevreden yardım istemesi üzerine karanlıktan da yararlanarak gözden kaybolmayı başarmıştır. Edirne Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bülent Ayan ve Murat Savaş’ın sağlık durumları iyidir. Üç gazeteci, saldırganları tanımadıklarını, olayın gerçekleşme biçiminin organize bir saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını ortaya koyduğunu belirtmişlerdir. Kamuoyunun aleyhine olan haksızlıklar, yolsuzluklar konusunda haber yapmak gazetecilerin en önemli işlevidir. Bu görevlerini yerine getiren meslektaşlarımıza yönelik sistemle saldırıları kınıyor, sorumlularının acil olarak yargıya teslim edilmelerini istiyoruz.”