Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Bayramoğlu'nda bulunan tatil köyünün yeni dönemdeki ücretleri ve rezervasyon ile ilgili yapılması gerekenler açıklandı.
Kocaeli'nin Darıca İlçesi, Bayramoğlu Mahallesi, Balyanoz Koyu mevkiindeki Basın İlân Kurumu Tatil Köyünün 2012 yılı yaz işletmesi ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgi verildi:
 -2012 yaz işletme sezonunun 1 Haziran 2012 tarihinde başlayarak, 30 Eylül 2012 tarihinde sona ermesine,
-Tatil Köyü Özel Talimatının 23 üncü maddesine göre tarifenin; yatma, açık büfe sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği dahil gün/kişi başına KDV hariç aşağıdaki şekilde uygulanmasına:
a) Basın mensupları ve bunların ana, baba, eş ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu bekâr çocukları için 50,00 Türk Lirası,
b) Tatil Köyünde boş yer bulunduğu takdirde, basın mensuplarının basın dışı yakınları için 70,00 Türk Lirası,
c) 6 yaşına kadar olan çocuklar için, sadece açık büfe sabah kahvaltısı ve ilâve yatak istenildiği takdirde, (a) fıkrasındakiler için 33,00 Türk Lirası, (b) fıkrasındakiler için ise 44,00 Türk Lirası
olmasına karar verilmiştir.
-Tatil Köyü Tesisleri günde azami 200 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir.
Tatil Köyünden yararlanmak isteyen basın mensuplarının, Genel Müdürlükçe hazırlanmış bulunan Özel Formu doldurmak suretiyle 25 Nisan 2012 Çarşamba gününden itibaren müracaatları gerekir. Formlar müracaat sıraları esas alınarak incelendikten sonra, sonuçları münasip vasıtalarla müracaat edenlere duyurulur. Kendilerine talep ettikleri tarihler için ön tahsis yapıldığı duyurulanların, en geç (15) gün içerisinde % 20 oranında rezervasyon bedeli ödemeleri gerekir.
Süresi içerisinde ödeme yapıldığı takdirde ön tahsisler kesinleşir, aksi halde müracaat iptal edilerek sırada bulunan diğer basın mensubuna duyuru yapılır.
-Kendilerine yer tahsis edilen kişiler, yaz işletme sezonunda yalnız (1) defa Tatil Köyünden yararlanabilirler. Ancak yapılan talepler Tatil Köyü kapasitesinin altında kaldığı takdirde, (1) defadan fazla yararlanmak mümkün olabilir. Tahsis edilen yerlerden yararlanma hakkı, hiç bir suretle başkalarına devir veya ciro edilemez. Yararlanma hakkını kullanmayacak olanlar, konaklayacakları tarihlerin başlangıcından en az (10) gün önce Kuruma müracaat ettikleri takdirde, tahsisler iptal edilerek rezervasyon bedelleri de iade edilir.
-Kendilerine yer tahsis edilenlerin, Tatil Köyüne kabul edilebilmeleri için, tahsis edilen tarihlere ait bedelin tamamını ödemiş olmaları şarttır. Ancak konaklama bedelini Genel Müdürlüğe tamamen ödememiş olanlar, ödedikleri avansın makbuzu ile İşletme Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde, bakiye borçlarının tamamı def'aten tahsil edilmek suretiyle, toplam bedelin faturası tanzim edilir.
Bakiye borçlarını ödemekten imtina edenlerin tahsisleri iptal edilir ve rezervasyon bedeli de iade edilmez.
Rezervasyon yapılan tarihlerden önce ayrılanlara, kalan süre ne olursa olsun yatırdıkları para iade edilmez.
-% 20 rezervasyon bedeli ödemiş olanların, Tatil Köyünde def'aten ödeyecekleri bakiye ile restaurantdaki alakart harcamalarını kredi kartı ile ödemeleri mümkündür.
-Tatil Köyü İşletme sezonunda günübirlik olarak tesisimizden istifade edecek basın mensuplarının:
a) Sarı Basın Kartı hamili bulunmaları veya mensubu olduğu basın kuruluşundan 2012 yılı onaylı kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları,
b) Basın mensuplarının refakatlerinde olmak şartıyla ana, baba, eş ve çocuklarının dışında misafir getirmemeleri gerekmektedir.