Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Alaplı'da çalışan gazetecileri unutmadı. Belediye Meclisi üyelerinin de katılımıyla gazetecileri Canlı Alabalık Tesisleri'nde kahvaltıya davet eden Başkan Tekin, gazetecilere mesleki olarak kullanabilecekleri çeşitli hediyeler verdi.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yaptığı açıklamada ise 10 Ocak tarihinin gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kazanımlar sağlaması açısından çok önemli bir gün olduğuna işaret ederek, "10 ocak 1961’de 212 sayılı yasayla basın sektöründe çalışan gazetecilere belirli haklar verilmiş, bu haklar belirli dönemlerde kesintiye uğrasa da bugüne kadar taşınmıştır. 57 yıl önce elde edilen bu kazanımların bugün daha ileriye taşınamamış olması, 10 Ocak’ın basın emekçileri açısından ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesidir. Büyük bir özveriyle çalışan gazeteciler, basın sektörünün olmazsa olmazıdır. Haber toplayan, gerektiğinde derin bir araştırma yaparak topladığı haberi yazıya döken, toplumla kamuoyu arasında köprü görevi yapan basın emekçilerinin çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi hepimizin ortak arzusudur. İyileştirilen çalışma koşulları, gazetecilerin özgürlük alanını da genişletecek, toplumsal faydasını daha da artıracaktır.
Bu duygularla yerelden genele tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum. " dedi.

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı da konuşmasında, Başkan Tekin'e gazetecileri unutmadığı için teşekkür ederek, "Sayın Belediye Başkanımıza ve bu günümüze iştirak eden Sayın Belediye Meclisi üyelerimize gazeteci arkadaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum. " dedi.