Karaelmas Gazeteciler Derneği'nce (KGD) Alaborina Restoran'da düzenlenen dayanışma gecesinde konuşan Vali Erdal Ata, "Bugün gündemin kamu vicdanı oluşmasında, demokrasilerin gelişmesinde gazetecilik mesleğinin çok önemli bir yeri olduğunu ifade etmek istiyorum. Yaptığınız görev önemli, yalnız temennimiz tarafsız, objektif, istenilen temel düzeyde ahlak kurallarından ayrılmadan görevinizi başarıyla yapıp yerine getirmenizdir" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de Türkiye'de yerel gazetecilerin çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, "Bu koşullara rağmen içtenlikle gazeteciler görevlerini yerine getiriyor. Görevlerinde zorluğu, heyecanı, zevki, şevki yaşayan gazetecileri kutluyorum" diye konuştu.

KGD Başkanı Ayşe Mert de, derneklerinin, 9 yıl önce gazetecileri bir çatı altında buluşturmanın yanı sıra dayanışma, kaynaşma ve paylaşmayı sağlamak amacıyla kurulduğunu söyledi.

Derneğin 3. ve ilk kadın başkanı olmaktan onur duyduğunu anlatan Mert, şöyle konuştu:

"2008 yılında yapılan düzenlemeyle gazetecilerin 5 yıllık yıpranma hakları ellerinden alınarak emeklilik süreleri uzatılmıştır. Arzumuz, yeni parlamentomuzdan ve hükümetimizden yıpranma paylarımızın tekrar geri verilmesine yardımcı olmalarıdır. Bu sadece Zonguldak'ın değil, ülke genelinde çalışan gazetecilerin ortak sorunudur. Yapılacak gerekli düzenlemeler sırasında tüm illerin milletvekillerinden de destek alacağına inanıyoruz. Mevcut yasalara göre, çok sayıda gazeteci halen cezaevlerinde ve yargılanmaktadır. Yeni dönemde oluşacak meclisten basın ceza yasasını uygulamada doğan çelişkilerin ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapmasını bekliyoruz. Bir başka talebimiz de, Zonguldak'ın köklü tarihine yakışır bir basın müzesinin kazandırılmasıdır. "