Karaelmas Gazeteciler Derneği?nin 3F Dil Kursu ile birlikte gerçekleştireceği İngilizce dil kursu için gazeteciler dershanede bir araya geldi. İlk buluşmada Müdür Hikmet Yılmaz Özdemir ön bilgiler vererek öğrencileriyle tanıştı. AB dil pasaportu düzeyinde gerçekleştirecek ve 4 ay sürecek kursa isteyen gazeteciler katılabiliyor.

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği gazetecilere yönelik dil kursu projesini hayata geçirdi. Bir süredir üzerinde durulan kursla ilgili 3F Dil Kursu ile müşterek yürütülen projede kursiyerler Cumartesi günü dershanede bir araya gelerek süreç hakkında bilgilendirildiler.

Ders görecekleri sınıfta bir araya gelen gazetecileri 3F Dil Kursu Sahibi ve Müdürü Hikmet Yılmaz Özdemir bilgilendirdi. Özdemir gazetecilerin İngilizce öğrenmek istemesinin sevindirici olduğunu belirterek derslere devamlılık ve eğitimde sürekliliğin önemini vurguladı. Özdemir gazetecilerle İngilizce tanışmasının ardından eğitim sürecine ilişkin bilgi vererek; ?Sanıldığı kadar kolay olmayacak. Ancak süreklilik önemli. Bu dil kursu boş zamanlarda yapacağınız, katılacağınız bir iş değil. Bu yüzden bunun için mutlaka zaman ayırmanız gerekiyor. Böyle devam edildiğinde 4 ay sonunda buradan başlangıç seviyesi için iyi bir sonuçla ayrılabilirsiniz? dedi.

Hikmet Yılmaz Özdemir daha sonra kursiyer gazetecilerle İngilizce pratikler yaparak eğitim sürecinde izlenecek yöntemler üzerine bilgiler verdi.

İngilizce eğitiminin okullarda yanlış uygulandığını anlatan Özdemir öğrenme yöntemlerinin eğitimin algılanmasında ki rolünü anlatarak izlenecek yolu anlattı.  Perşembe ve Cuma günleri sabah saatlerinde yapılacak kurs önümüzdeki hafta başlayacak.

 

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz kursla ilgili bilgi verirken şöyle dedi: 

 

?Zonguldak?ta bulunduğumuz için yabancı dile gerek yokmuş gibi görünebilir. Ancak dil bilmemenin sıkıntısını çekenlerden biri de benim. Dışarı çıkmadığınız sürece bunun önemi anlaşılmıyor. Şu anda 20 gazeteci arkadaşımız kursa katılmak için müracaat etti. En büyük sorun çalışma saatleriyle kurs saatlerinin çakışması. Biz gazete patronlarının meslektaşlarımıza yardımcı olmasını istiyoruz. Çünkü birçok arkadaşımızın zaman ayıramayacağını söyleyerek katılamıyor. Kursumuz meslektaşlarımıza açık. Katılmak isteyen arkadaşlarımızın gazeteci olması yeterli. Tanışma toplantımızda Hikmet Yılmaz Özdemir hocamız uygulanacak yöntem üzerinde bilgiler verdi. Meslektaşlarımıza yönelik bu kurs projemizde bizlere destek olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz. Derslere bizzat kendisinin girmesi de bizim için bir ayrıcalık oldu. Arkadaşlarımızın bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. En azından kendimizi ifade edip karşımızdakini anlayabileceğimiz bir düzeyde İngilizceyi öğrenmek istiyoruz.?